Foto: LETA

Ja rīdzinieku atbalsts nebūs gana augsts "Saskaņas" un "Gods kalpot Rīgai" apvienotajam sarakstam, partijas varētu palikt opozīcijā, pieļāva līdzšinējais Rīgas domes (RD) priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR).

Ja "Saskaņas" un "Gods kalpot Rīgai" saraksts nebūs ieguvis lielāko vēlētāju atbalstu, "tad mēs būsim opozīcijā, visas pārējās četras partijas veidos kopā komandu, lai izpildītu savus solījumus", uzsvēra Ameriks. Savukārt, ja aptaujas dati nebūs precīzi, tad Ameriks kopā ar līdzšinējo RD priekšsēdētāju Nilu Ušakovu (S) turpinās vadīt Rīgu.

Šobrīd "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai" nepieļauj iespēju veidot koalīciju ar kādu no citām domē iekļuvušajām partijām. "Es nepieļauju tāpēc, ka mēs esam divus sasaukumus kopā strādājuši, mums ir viena komanda, kas ir gājusi uz vēlēšanām. Visas pārējās partijas ir paziņojušas, ka tās kopā ar mums nestrādās," pauda Ameriks.

Ja pārējās partijas kopumā būs saņēmušas lielāku rīdzinieku atbalstu, tad "Rīgā iestāsies laimīga dzīve", ironizēja RD priekšsēdētāja vietnieks. Viņš paskaidroja, ka partijām būs jāizpilda dotie solījumi, tostarp tramvajs uz Ziepniekkalnu, Pļavniekiem un Purvciemu, kā arī sabiedriskais transports Rīgā par brīvus visiem.

Gadījumā, ja partiju apvienotais saraksts būs saņēmis zemāku rezultātu nekā iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās, tas "noteikti tiks analizēts".

Portālam "Delfi" iegūt Ušakova viedokli par vēlētāju aptaujas datiem iegūt neizdevās. Pēc atgriešanās rezultātu sagaidīšanas vietā – Spīķeru koncertzālē – viņš tika sagaidīts ar ovācijām, sumināts un sveikts ar dāvanām. Pēc ilgas fotografēšanās ar atbalstītājiem Ušakovs no žurnālistiem aizmuka, nesniedzot atbildes uz jautājumiem.

Ameriks šo Ušakova soli nekomentēja, vien pieļāva, ka RD mērs, iespējams, "gatavojas rīt sevi skaidrot".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!