Latvijas Reģionu apvienības un partijas "Latvijas Attīstībai" apvienotā Rīgas saraksta līderis nule kā notikušajās pašvaldību vēlēšanās Mārtiņš Bondars šobrīd par Saeimas vēlēšanām "vispār nedomā", raidījumā "Rīta Panorāma" pauda pats Bondars.

Taujāts par to, vai Rīgas domē plāno nostrādāt visus četrus sasaukuma gadus, Bondars uzsvēra, ka "man citu plānu šajā brīdi nav".

Tāpat Bondars intervijā pastāstīja, ka, tā kā viņa pārstāvētais politiskais spēks priekšvēlēšanu kampaņā solīja gāzt pašreizējo Rīgas vadību, sadarbība ar partiju "Saskaņa" netiek apsvērta. "Kā varam sadarboties ar "Saskaņu", "Gods kalpot Rīgai", ja gājām par esošās varas nomaiņu? Mēs nevaram pie šādiem apstākļiem iet kopā," pauda Bondars.

Jau ziņots, ka LRA un LA apvienotais saraksts Rīgā saņēma 34 176 jeb 13,66% vēlētāju atbalstu, kas partijai nodrošinās deviņus deputāta mandātus galvaspilsētas domē, liecina provizoriskie vēlēšanu rezultāti. Iepretim Bondara vārda plusu ievilka 22946 balsstiesīgo, bet viņu svītroja 1494 vēlētāji.

No 11 sarakstiem, kas šajās pašvaldību vēlēšanās startēja Rīgā, 5% barjeru pārvarējuši pieci. Vislielāko vēlētāju atbalstu guvis "Saskaņas" un "Gods kalpot Rīgai" saraksts, par ko nobalsojuši kopumā 127 099 jeb 50,82% vēlētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!