No Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta uz Rīgas domi kandidēs arī eksprezidents Andris Bērziņš, apliecināja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Bērziņš ZZS sarakstā kandidēs ar otro kārtas numuru.

Paziņojumā medijiem viņš skaidro, ka šādu lēmumu pieņēmis, jo vēlas dalīties ar savu iegūto pieredzi tautsaimniecībā, ekonomikā un politikā.

"Kā bijušais Latvijas Valsts prezidents esmu gatavs ieguldīt visas savas zināšanas, lai Rīga būtu ne vien Baltijas valstu centrs ģeogrāfiski, bet arī raugoties no finanšu, kultūras un politikas rakursa," klāsta Bērziņš.

2005. gada pašvaldību vēlēšanās Bērziņš kandidēja kā ZZS Rīgas mēra amata kandidāts, taču partija togad neiekļuva Rīgas domē. 2010. gadā viņš tika ievēlēts 10. Saeimā no ZZS saraksta.

2011. gadā Bērziņš tika ievēlēts par Valsts prezidentu.

ZZS Rīgas mēra kandidāts šogad jūnijā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanām ir Armands Krauze.

ZZS preses sekretāre Dace Kārkliņa portālu "Delfi" informēja, ka Rīgas domes vēlēšanās no ZZS saraksta kandidē arī Edgars Tavars, Artūrs Graudiņš, Arvīds Ulme, Ivars Bārdiņš, Baiba Veisa, Māris Tralmaks, Henrijs Avots, Uldis Beite, Rūta Bendere, Mārtiņš Pļaviņš, Jānis Ieviņš, Silva Ozoliņa, Voldemārs Lūsis, Gvido Ivanovs, Aivars Straume, Jānis Zīvers, Jānis Stakens, Inga Gudēviča, Jānis Zablovskis, Inese Āboliņa, Krista Griķe, Nikolajs Zaičenko, Vairis Nartišs, Jānis Balodis, Elita Kalniņa, Raimonds Krūmiņš, Sandra Sidiki, Arturs Krivišs, Māris Andiņš, Felikss Otikovs, Jānis Teterovskis, Daina Vasiļevska, Sindija Bokāne, Jekaterīna Jeļiseikina, Kaspars Lagzdiņš, kā arī Juris Lakatiņš, Ingrīda Kļava un Alise Dambeniece.

Tāpat sarakstā ir Gunta Brūmane, Andis Šmuksts, Arnis Kučiks, Imants Kalniņš, Toms Muižarājs, Rita Krinberga, Sergejs Buškovs, Juris Osmanis, Jeļena Malahova, Mārtiņš Rudus, Arnis Platacis, Andris Strazds, Ronalds Kalniņš, Uldis Janušs, Gatis Ģērmanis, Egīls Īverts, Alma Brinkmane, Ģirts Mazurs, Normunds Gailītis, Normunds Balčuns, Kārlis Ventaskrasts, Kārlis Boldiševics un Valentīns Jeremejevs.

ZZS sola līdz 2019. gadam likvidēt rindas uz pirmsskolas izglītības iestādēm, mazināt rindas uz pašvaldību dzīvokļiem, būvējot jaunas dzīvojamās mājas, kā arī veikt pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" revīziju un mazināt uzņēmuma izmaksas.

Tāpat solīts nodrošināt bezmaksas pilsētas sabiedrisko transportu rīdziniekiem un visiem Latvijas pensionāriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!