Foto: AP/Scanpix

Vairāki cilvēki ceturtdien saņēmuši anonīmas mobilā tālruņa īsziņas, kurās it kā viens no Zolitūdes traģēdijas glābējiem pašvaldību vēlēšanās Rīgā aicina balsot par "Saskaņu" un kādu glābēju šīs partijas sarakstā. Pats glābējs iesaistīšanos aģitācijā noliedz.

Saeimas deputāte Ilze Viņķele (V) saņēmusi īsziņu, kurā rakstīts: "Artūrs Hroļenko, mūsu vada komandieris, uz ko vienmēr var paļauties grūtās situācijās. Ar viņu mūsu bērni būs drošībā. Saskaņa/GKR. Ar cieņu J.Blūzmanis." Sūtītāja numurs neuzrādās, teica deputāte.

Identiska satura īsziņas saņēmuši vēl vairāki cilvēki, kuri pauduši aizdomas, vai šāda aģitācija ir likumīga, liecina viņu ieraksti sociālajos tīklos.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) inspektors Juris Blūzmanis bija viens no Zolitūdes traģēdijas glābējiem. Savukārt Hroļenko ir praktisko mācību nodaļas vada komandieris VUGD paspārnē esošajā Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžā. Viņš startē Rīgas domes vēlēšanās no partiju "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai" saraksta.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Rīgas reģiona pārvaldes Pirmās daļas vada komandieris Juris Blūzmanis bija viens no Zolitūdes traģēdijas glābējiem. Savukārt Hroļenko ir praktisko mācību nodaļas vada komandieris VUGD paspārnē esošajā Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžā. Viņš startē Rīgas domes vēlēšanās no partiju "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai" saraksta.

VUGD sociālajos tīklos paziņojis, ka, pēc Blūzmaņa teiktā, viņš nevienam šādu aģitāciju nav sūtījis. VUGD preses pārstāve Inta Šaboha teica, ka Blūzmanis arī nevienu nav pilnvarojis sūtīt šādas īsziņas. Spriežot pēc īsziņas saņēmēju sociālajos tīklos ievietotās informācijas, ugunsdzēsējs īsziņu saņemšanas brīdī veicis savus amata pienākumus.

Ņemot vērā iepriekšminēto, Blūzmanis izvērtēs, vai par notikušo vērsties policijā.

Dienestā teica, ka Hroļenko šobrīd ir atvaļinājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!