Foto: LETA
Ja Saeimas deputāts Artus Kaimiņš tomēr nolems pats startēt pašvaldību vēlēšanās Ventspilī, tā būtu politiska pašnāvība gan viņam, gan partijai, sarunā ar portālu "Delfi" vērtēja Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes dekāns, profesors Juris Rozenvalds.

Jau ziņots, ka Kaimiņa pārstāvētā partija "KPV LV" startēs vēlēšanās Ventspilī, taču Kaimiņš pagaidām neatklāj, vai piedalīsies arī pats. Pērn politiķis norādīja, ka domā par kandidēšanu Ventspilī.

"Es pilnīgi neticu, ka Kaimiņa kungs pats tur parādīsies, ko arī parāda viņa pēdējie paziņojumi – ka viņš taču nemaz nav teicis, ka piedalīsies. Vai nu viņš pats apzinās, vai viņam to ir pateicis kāds padomdevējs, bet kandidēšana būtu politiskā pašnāvība. Par to, vai viņš uzvarētu Ventspilī, ir pamatotas šaubas," sacīja Rozenvalds.

"Pašreizējā situācijā "KPV LV" aizvien ir viena cilvēka partija. Es nesaku, ka tur nav citi, bet redzami tā ir viena cilvēka partija. Turklāt viņa ietekme sabiedrībā balstās uz to, ka viņš kā politiķis funkcionē nacionālā līmenī – klasiskā populistiskā ceļā pretnostāda sevi korumpētai un nekompetentai politiskai elitei, bet ko ar to darīt Ventspilī? Tā ir pavisam cita joma," klāstīja profesors.

"Tāpēc viņš arī tik uzmanīgi saka, ka partija, iespējams, nosūtīs tur cilvēku, kas stāvēs pretī Lembergam, bet neticu, ka tas būs pats Kaimiņš. Tas viņam un pašai partijai nozīmētu aiziešanu nebūtībā vienu gadu pirms Saeimas vēlēšanām."

"Domājams, ka kaut kas būs ar pietiekamu blīkšķi," partijas stāšanos pretī Ventspils mēram Aivaram Lembergam prognozēja Rozenvalds, piebilstot, tas, visticamāk, būs kāds Ventspilī nezināms cilvēks, kuram Lembergs vienkārši un pamatoti pajautās: "Kas tu tāds vispār esi?"

Jau ziņots, ka Kaimiņa vadītā partija tika dibināta pērnā gada maijā. Pēc pāris mēnešiem vairāki partijas biedri, tostarp Ilmārs Poikāns, paziņoja, ka nolēmuši pamest partiju. Poikāns vērsa uzmanību, ka partijai ir necaurspīdīga finanšu plūsma.

Kaimiņš Saeimā tika ievēlēts no Mārtiņa Bondara vadītās partijas "Latvijas reģionu apvienība" (LRA), taču pēc vairākiem publiskiem skandāliem un nesaskaņām partijas līderu vidū viņš to pameta. Tolaik deputāts skaidroja, ka partiju pametis, jo LRA frakcijas vadība esot kļuvusi par "Vienotības" līderes Solvitas Āboltiņas dedzīgākajiem atbalstītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!