Foto: LETA
Artusa Kaimiņa pērn dibinātā partija "KPV LV" 3. jūnijā startēs pašvaldību vēlēšanās Ventspilī. Saeimas deputāts Kaimiņš pats savu iespējamo dalību vēlēšanās portālam "Delfi" nekomentē.

Kaimiņš sarunā ar "Delfi" apstiprina, ka saraksts tiks pieteikts, taču kandidātus partija pagaidām nav gatava nosaukt. Viņš arī noliedz, ka iepriekš būtu kādam publiski sacījis, ka pats gatavojas kandidēt.

Kaimiņš ir pārliecināts, ka Ventspilī balsojums nebūs par partijām, bet gan "par" vai "pret" Lembergu.

"Pagaidām vēl neesam tikušies ar Kristovska partiju pārstāvjiem," iespējamo sadarbību ar Ģirta Valda Kristovska vadīto partiju apvienību komentē Kaimiņš. Viņš gan pieļāva, ka šāda sadarbība teorētiski būtu iespējama.

Jautāts, vai partija saņēmusi kādu finansiālu atbalstu no Lemberga oponenta tā dēvētajā Ventspils tranzītbiznesa karā – Rūdolfa Meroni, Kaimiņš atbild noliedzoši.

Iepriekš Kaimiņš paudis, ka Ventspilī ir vairākas labas lietas, taču ir "viena maza problēma" – smagos noziegumos apsūdzētais Lembergs. Deputāts sacījis, ka Lembergam būtu jāatrodas "cietumā, nevis Ventspils domē".

Jau ziņots, ka Kaimiņa vadītā partija tika dibināta pērnā gada maijā. Pēc pāris mēnešiem vairāki partijas biedri, tostarp Ilmārs Poikāns, paziņoja, ka nolēmuši pamest partiju. Poikāns vērsa uzmanību, ka partijai ir necaurspīdīga finanšu plūsma.

Kaimiņš Saeimā tika ievēlēts no Mārtiņa Bondara vadītās partijas "Latvijas reģionu apvienība" (LRA), taču pēc vairākiem publiskiem skandāliem un nesaskaņām partijas līderu vidū viņš to pameta. Tolaik deputāts skaidroja, ka partiju pametis, jo LRA frakcijas vadība esot kļuvusi par "Vienotības" līderes Solvitas Āboltiņas dedzīgākajiem atbalstītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!