Foto: LETA

Nedaudz vairāk kā divas nedēļas pirms pašvaldību vēlēšanām Latvijas Reģionu apvienības (LRA) un partijas "Latvijas attīstībai" kopējā sarakstā esošais Rolands Pogulis viegli pārprotamā formā paziņojis, ka neatbalsta saraksta līdera Mārtiņa Bondara kandidatūru uz mēra amatu, ceturtdien vēsta "Neatkarīgā Rīta Avīze Latvijai".

Pēc šī paziņojuma Pogulis izslēgts no partijas.

Bažas par saraksta vienotību radušās pēc Poguļa paziņojuma tīklā "Facebook". "Ne tikai es, zināmi cilvēki nebalsos par Bondaru kā mēru. [..] es esmu liberālis, bet tas nenozīmē, ka Rīgā labs mērs jāmaina pret sliktu, un ne jau es viens tā domāju," vēstīja Pogulis, radot iespaidu, ka viņš balsos par esošo mēru Nilu Ušakovu (S).

Pogulis ir "Latvijas attīstībai" biedrs kopš partijas dibināšanas 2013. gada decembrī. Nākamā gada janvārī viņš sācis strādāt "Rīgas namu pārvaldniekā" kā projektu vadītājs, bet jau pirmajā darba gadā kļuvis par Finanšu analīzes nodaļas vadītāju un iepirkumu komisijas locekli. Nedaudz vēlāk viņš kļuvis arī par neapdzīvojamo telpu iznomāšanas komisijas locekli, bet kopš pagājušā gada Pogulis ir "Rīgas Centrāltirgus" finanšu direktors.

Ņemot vērā gana straujo karjeru ar Ušakova vadīto Rīgas domi cieši saistītajos uzņēmumos, Mārtiņam Bondaram un "Latvijas attīstībai" līderim Jurim Pūcem radušās aizdomas, ka partijas biedra pēkšņo pozīcijas maiņu veicinājuši politiskie konkurenti no "Saskaņas" un "Gods kalpot Rīgai!", min medijs.

"Ir divas versijas par notikušo. Labticīgā pieļauj, ka viņa vadība viņa dalību mūsu sarakstā uztvērusi kā problēmu un izdarījusi spiedienu, un viņš izrādījās vājš. Otra versija pieļauj, ka tas ir apzināti plānots, ka viņš ir piedalījies plānā, lai mūsu rindās ievietotu kurmi," atzina Pūce.

16. maijā par partijas diskreditāciju un neslavas celšanu Pogulis no partijas izslēgts. Tiesa, aizmuguriski, jo Pūcem vai kādam citam partijas pārstāvim nekādi nav izdevies ar viņu sazināties.

Laikrakstam Pogulis gan noraidīja aizdomas par to, ka viņš nodevis partijas intereses cerībā saglabāt amatu tirgū. "Es kandidēju vēlēšanās un loģiski balsošu par sarakstu, kuru pārstāvu. Ja es tikšu ievēlēts Rīgas domē, es neatbalstīšu Bondara kunga kandidatūru, zinot, ka nedz viņa mērķi ir saistīti ar Rīgas domi, nedz viņa kompetence ir piemērota šim darbam," vēstījis Pogulis, piebilstot, ka ir atklāts cilvēks un "Latvijas attīstībai" rīcība, piesaistot Bondaru tikai kā populāru cilvēku, ir neētiska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!