Foto: LETA
Pašvaldībās jāstrādā tādiem deputātiem, kuri ir gatavi pieņemt izšķirīgus lēmumus, sestdien pēc nobalsošanas Ogres vēlēšanu iecirknī žurnālistiem sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Prezidents ar kundzi Ivetu Vējoni vēlēšanu iecirknī ieradās no netālu esošā Vējoņu ģimenes dzīvokļa. Ienākot vēlēšanu iecirknī, Vējonis deva labas dienas vēlētājiem, taču kāds kungs uz to atbildēja: "Diena jau laba, bet kādi tie nācēji."


Nobalsojis, Valsts prezidents žurnālistiem sacīja, ka nedzīvojam vienkāršā laikā, jo ne tikai valdībai, bet arī pašvaldībām ir jāpieņem grūti lēmumi, kas saistīti ar ekonomiku.

"Tāpēc pašvaldībās jāstrādā tādiem deputātiem, kas ir gatavi pieņemt izšķirīgus lēmumus. Tāpat pašvaldībām ir jāstrādā ciešāk ar valdību, sevišķi lemjot par nodokļu politiku," teica Vējonis.

Valsts prezidents novēlēja iedzīvotājiem doties uz vēlēšanām, neskatoties uz to, ka laiks ir vēss un labāk gribētos palikt mājās.

"Jābūt aktīviem, jo tikai mūsu rokās ir iespēja noteikt, kas nākamos četrus gadus strādās un pieņems lēmumus. Mums ir tiesības un pienākums piedalīties vēlēšanās, mums ir iespēja izvēlēties. Tā ir demokrātija. Svarīgi ir nesūkstīties, ja nepatīk kāds kandidāts. Labāk būtu, ja tie, kas sūkstās, paši piedalītos vēlēšanās kā deputātu kandidāti," uzsvēra Vējonis.

Viņš norādīja, ka pašvaldību vēlēšanu rezultāts būs atkarīgs no iedzīvotāju aktivitātes. "Ja neesam apmierināti ar esošo pašvaldību vadību, tad jābalso par tiem, kuri, iespējams, cerības attaisnos. Ja apmierina līdzšinējās pašvaldības vadības darbs, tad jābalso par viņiem. Mums ir dota unikāla iespēja vismaz reizi četros gados vēlēt pašvaldības un Saeimu," sacīja Vējonis.

Valsts prezidents atzina, ka viņam pašam neesot bijis grūti izvēlēties, par kuru sarakstu balsot, jo prezidents dzīvo Ogrē vairākus gadus un zina, kādi cilvēki kandidē un ko tie paveikuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!