Foto: F64

Pašvaldību vēlēšanās šogad startēja vairāki esošie un bijušie sportisti, kuriem bijušas mainīgas sekmes, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie dati.

Saskaņā ar provizoriskajiem vēlēšanu rezultātiem Rīgas domē iekļuvusi bijusī basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota (Latvijas Reģionu apvienība, LRA/"Latvijas attīstībai"), Liepājas domē ievēlēts bijušais futbolists Māris Verpakovskis (Liepājas partija), bet Ozolnieku domē ievēlēts hokejists Miķelis Rēdlihs (LRA).

Ķekavas novada domē no "Vienotības", "Politiskās partijas Izaugsme" un "Latvijas attīstībai" saraksta ievēlēts futbolists Rihards Gorkšs.

Politiķu karjeru nav izdevies uzsākt volejbolistam Mārtiņam Pļaviņam, kurš startēja Rīgā no Zaļo un zemnieku savienības, kā arī autosportistei Beātei Klipai, kura startēja no Latvijas Zemnieku savienības Lielvārdes novadā.

CVK atgādina, ka galīgos vēlēšanu rezultātus un domē ievēlētos deputātus pašvaldību vēlēšanās apstiprina attiecīgās pašvaldības vēlēšanu komisija, un kandidātu saraksta iesniedzējiem un pieteiktajiem kandidātiem ir tiesības vēlēšanu komisijas lēmumu par rezultātu apstiprināšanu trīs darbdienu laikā pēc tā pieņemšanas apstrīdēt CVK. Līdz šim sūdzības par vēlēšanu rezultātu apstrīdēšanu kādā no pašvaldībām CVK nav saņemtas.

Pirmajai jaunievēlētās domes sēdei jānotiek ne agrāk kā 10 dienas un ne vēlāk kā 20 dienas pēc vēlēšanu rezultātu paziņošanas. Jaunievēlētos pašvaldības deputātus uz pirmo domes sēdi uzaicina attiecīgās pašvaldības vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs. Ar jaunievēlētās domes pirmo sēdi izbeidzas iepriekšējās domes pilnvaras.

3. jūnija pašvaldību vēlēšanās bija izveidoti 955 vēlēšanu iecirkņi, vēlētāju sarakstos bija reģistrēts 1 443 801 balsstiesīgs pilsonis, no kuriem vēlēšanās piedalījās 727 839 jeb 50,41% vēlētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!