Foto: LETA
"Rīgas satiksmes" sabiedrisko attiecību speciālisti ir izvairīgi, runājot pat šajās dienās sociālajos tīklos izskanējušajām bažām, ka priekšvēlēšanu laikā galvaspilsētas sabiedriskajā transportā nav redzēti citkārt tik bieži savu darbu veikušie kontrolieri un apsargi, 2. jūnijā vēsta TV3 raidījums "Bez tabu".

"Kontrolieri, protams, ir. Viņi veic dažādus darba pienākumus. Ja tajā brīdī nekonstatējat, tas nenozīmē, ka viņu nav," raidījumam telefonsarunā saka "Rīgas satiksmes" darbiniece.

Tāpat raidījums uzrunāja apsardzes firmu, kas pavada "Rīgas satiksmes" kontrolierus. "Mēs nodrošinām apsargus atbilstoši viņu pieprasījumam. Cik daudz nepieciešams, tas ir "Rīgas satiksmes" pārziņā," saka firmas pārstāvis. Uz jautājumu, vai šobrīd ir mazāks pieprasījums, apsardzes firmas pārstāvis atbild, ka dažādi.

Vairākas stundas pavadot Rīgā, 13. janvāra ielā, vietā, kur allaž ir "Rīgas satiksmes" kontrolieri, raidījuma veidotāji kontrolierus nesastapa.

Uzrunājot ielās sastaptos rīdziniekus, kuri ikdienā lieto sabiedrisko transportu, arī tiek apstiprināts, ka pēdējā mēneša laikā kontrolieri redzēti stipri retāk. Līdzīgi secinājumi tiek izdarīti pēc aptaujas vēl vienā kontrolieru iecienītā punktā – Ķīpsalā.

Rīgas satiksmes sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Baiba Bartašēvica-Feldmane pusotru stundu pirms norunātā laika interviju raidījumam atteikusi. Tāpat runājami nav bijuši arī pārējie divi "Rīgas satiksmes" sabiedrisko attiecību speciālisti.

Arī ierodoties uz vietas "Rīgas satiksmes" birojā, sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja ar TV3 atsakās runāt aizņemtības dēļ. Joprojām pieejami nav arī abi viņas kolēģi

Tāpat raidījums informē par kāda skatītāja vēstuli, kurā teikts, ka "Rīgas satiksmē" notiekot milzīga aģitācija par "saskaņiešiem". Turklāt tiekot draudēts ar atlaišanu un koplīgumā noteikto maksājumu neizmaksāšanu.

"Vēlētāju griba ir viņu personīgā griba, un tāpēc neviens nedrīkst to ietekmēt," atgādina CVK pārstāvis Kārlis Kamradzis. "Jau vairākus gadus ir iespējams paņemt no brīvajām zīmēm jebkuru sarakstu, ja darba devējs ir pieprasījis vēlēšanu komplektu atnest. Ja ir šādi signāli, ko var apstiprināt, jāvēršas ir pie policijas.

"Rīgas satiksme" ir Rīgas pašvaldības SIA. Uzņēmums nodrošina pasažieru pārvadājumus Rīgā un tās tuvākajā apkārtnē ar autobusiem, trolejbusiem un tramvajiem. "Rīgas satiksme" apkalpo arī Rīgas autostāvvietas.

Kā liecina kompānijas sniegtie dati "Lursoft" datubāzē, 2015. gadā uzņēmumā strādāja 4135 darbinieki.

Vēstīts, ka RS ieņēmumi 2016. gadā bija 154 miljoni eiro. Tajos ir iekļauta 91 miljona eiro dotācija no Rīgas pilsētas budžeta un 8,2 miljonu eiro dotācija no valsts budžeta, bet atlikumu veido iedzīvotāju maksājumi par sabiedrisko transportu un autostāvvietu izmantošanu.
Šogad uzņēmumam galvaspilsētas budžetā ir paredzēta 88,6 miljonu eiro dotācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!