Foto: LETA

Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS), kuras saraksta līderis Jūrmalā arī šogad bija Korupcijas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētajā krimināllietā par iespējamu partijas nelikumīgu finansēšanu iesaistītais Gatis Truksnis, saņēmusi mazāku vēlētāju atbalstu nekā iepriekšējās vēlēšanās, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

Šajās vēlēšanās ZZS Jūrmalā atbalstījuši 5451 jeb 30,77% vēlētāju, kas ir par 5,08% mazāk nekā 2013. gada pašvaldību vēlēšanās, kad par ZZS sarakstu kūrortpilsētā, saskaņā ar CVK datiem, nobalsoja 35,85% vēlētāju. Tas nozīmē, ka pēc šīm vēlēšanām ZZS Jūrmalas domē varētu būt zaudējusi vienu deputāta vietu.

Tiesa gan ZZS saraksta līderis Truksnis Jūrmalā vēl arvien ir vēlētāju mīlēts – viņš saņēmis 3369 "+" atzīmes un svītrots ticis sešreiz retāk – kopumā 510 reižu. Kā liecina provizoriskie vēlēšanu rezultāti, tik lielu "+" atzīmju skaitu nav saņēmis neviens cits Jūrmalas domes deputāta amata kandidāts.

Saskaņā ar provizoriskajiem vēlēšanu rezultātiem, Jūrmalas domē ievēlēti seši deputāti no ZZS, četri deputāti no apvienotā "Tev, Jūrmalai" un Jaunās konservatīvās partijas saraksta, trīs no sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" un divi no Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK". Kopumā Jūrmalā pie vēlēšanu urnām devušies 50,76% balsstiesīgo vēlētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!