Foto: LETA

Partijas "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai" (GKR) otrdien nāca klajā ar kopīgo programmu pašvaldību vēlēšanām Rīgā, kur Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks stāstīja par vienu no galvenajām prioritātēm – ielu remontu.

Papildus tām sabiedrības grupām, kam šobrīd jau ir atlaides sabiedriskajā transportā, bezmaksas braucieni ieviesti arī izdienas pensionāriem. Papildu atlaides nodrošinātas arī Kultūras ministrijas pārstāvniecībā esošajiem pedagogiem, kā pašvaldības skolu un arī interešu izglītības tehniskajiem darbiniekiem, strādājošajiem pensionāriem. "Vēl atlaides tagad ir Rīgas pārvaldījumā esošo ārstniecības iestāžu darbiniekiem un daudzbērnu ģimenēm," sacīja Baraņņiks.

Baraņņiks klāstīja, ka "Rīga var lepoties ar bezmaksas sabiedrisko transportu" dažādās svētku dienās. "Arī šeit mums ir papildinājums – visiem 4. maijā būs iespēja braukt bez maksas," svinīgi teica Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs.

Rīdzinieku karti arī plānots ieviest, ja "Saskaņa" paliks pie varas. "Tā būs braukšanai sabiedriskajā transportā, stāvvietas apmaksai, atlaidēm pašvaldību iestādēs un dažās privātajās iestādēs," skaidroja Baraņņiks.

Kopumā "Saskaņai" un GKR nākamajiem četriem gadiem ir piecas prioritātes, tostarp brīvpusdienas pašvaldību un privātajos bērnudārzos, kā arī skolās 10.-12. klases skolēniem.

Plānota bezmaksas autostāvvietu izbūve mikrorajonos un ielu remonts, kā arī namu pārvaldes reforma. Partijas piedāvās daudzdzīvokļu mājām, kur nodibinātas biedrības, saņemt 90% atlaidi nekustamā īpašuma nodoklim uz diviem gadiem un 50% līdzfinansējumu no pašvaldības visiem remontdarbiem nākamo četru gadu laikā.

Tāpat solīts izveidot vairākas pašvaldību aptiekas. "Šajās aptiekās medikamentiem tiks nodrošināts minimāls uzcenojums, kāds nav iespējams privātajās aptiekās, kuru darbības mērķis ir peļņas gūšana," sacīja esošais Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Tiesa gan, Konkurences padome šādu ierosinājumu jau nodēvējusi par populismu.

Tuvāko gadu laikā plānots iegādāties arī 175 jaunus autobusus, 125 trolejbusus, tāpat pirmie no 12 jaunajiem tramvajiem drīzumā sāks darbu maršrutā no Centrāltirgus uz Imantu.

Baraņņiks arī stāstīja par Eiropas licenzēto projektu, kas iekļauj ūdeņraža degvielas ražošanas un uzpildes stacijas būvniecību. "Tas ne tikai ļaus "Rīgas satiksmei" un transportam ievērojami samazināt izmešus, kas jau šobrīd ir diezgan mazi, bet arī palīdzēs izpildīt piesārņojuma mazināšanas mērķus," teica Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs.

Partijas "Saskaņa" pārstāvis solīja veikt dažādus satiksmes uzlabošanas darbus, ieskaitot arī Dienvidu tilta ceturtās kārtas būvniecību, Salu tilta pārbūves otrās kārtas darbus. "Turpināsies arī citu ielu un pārvadu remontdarbi," sacīja Baraņņiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!