Foto: LETA

Pašreizējais Rīgas domes vadošais spēks "Saskaņa"/"Gods kalpot Rīgai" ("Saskaņa"/GKR) pašvaldību vēlēšanās saglabājusi vairākumu, taču zaudējis septiņus mandātus, liecina jaunākie Centrālās vēlēšanu komisijas dati.

Saskaitot balsis visos 158 iecirkņos, secināms, ka "Saskaņa"/"Gods kalpot Rīgai" ("Saskaņa"/GKR) saņēmusi 50,85% balsu.

Latvijas Reģionu apvienības un "Latvijas attīstībai" saraksts saņēmis 13,66% balsu, Jaunā konservatīvā partija – 13,41% balsu, Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"– "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" ieguvusi 9,24% balsu, bet "Vienotība" – 6,26%.

Tas nozīmē, ka "Saskaņa"/GKR nākamajā Rīgas domes sasaukumā ieguvusi 32 deputātu mandātus, salīdzinot ar 39 mandātiem iepriekš.

Latvijas Reģionu apvienība un "Latvijas attīstībai" ieguvusi deviņus mandātus, tikpat daudz saņēmusi arī Jaunā konservatīvā partija. Nacionālajai apvienībai būs sešas deputātu vietas, bet "Vienotībai" – četras.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) vēlēšanās ieguvis lielāko vēlētāju atbalstu, saņemot 105 006 plusus.

Otrajā vietā ir esošais vicemērs Andris Ameriks (GKR) ar 33 622 plusiem, bet trešajā vietā ir Latvijas Reģionu apvienības un "Latvijas attīstībai" kopējā saraksta līderis Mārtiņš Bondars ar 22 946 plusiem.

Saskaņā ar provizoriskajiem rezultātiem no "Saskaņas"/GKR ievēlēts Ušakovs, Ameriks, Regīna Ločmele-Luņova, Dainis Turlais, Eiženija Aldermane, Vjačeslavs Stepaņenko, Irina Vinnika, Vadims Baraņņiks, Oļegs Burovs, Anna Vladova, Jefimijs Klementjevs, Igors Solomatins, Sandris Bergmanis, Sergejs Hristoļubovs, Mihails Kameņeckis, Andrejs Kozlovs, Juris Radzevičs un Maksims Tolstojs, kā arī Valērijs Petrovs, Andris Bērziņš, Baiba Rozentāle, Vadims Faļkovs.

Tāpat domnieka vietu ieguvis Igors Kuzmuks, Mihails Gavrilovs, Vladimirs Frolovs, Aleksejs Rosļikovs, Olga Veidiņa, Vitālijs Dubovs, Jānis Ločmelis, Viktors Paškovs, Ainars Baštiks un Igors Solovjovs

No LRA/LA domē ievēlēts Bondars, Anete Jēkabsone-Žogota, Juris Pūce, Andrejs Žagars, Iveta Ratinīka, Māris Mičerevskis, Oskars Putniņš, Viesturs Zeps, Ansis Ansbergs.

No Konservatīvās partijas iekļuvis Jānis Bordāns, Juta Strīķe, Juris Jurašs, Evita Zālīte-Grosa, Eva Mārtuža, Krišjānis Feldmans, Sandis Riekstiņš, Marija Balcere, bet no Nacionālās apvienības ievēlēta Baiba Broka, Nauris Puntulis, Dainis Locis, Jurģis Klotiņš, Ģirts Lapiņš un Ieva Holma.

No "Vienotības" domē ievēlēts Vilnis Ķirsis, Inese Andersone, Olafs Pulks un Lauris Ērenpreiss.

CVK atgādina, ka galīgos vēlēšanu rezultātus un domē ievēlētos deputātus pašvaldību vēlēšanās apstiprina attiecīgās pašvaldības vēlēšanu komisija, un kandidātu saraksta iesniedzējiem un pieteiktajiem kandidātiem ir tiesības vēlēšanu komisijas lēmumu par rezultātu apstiprināšanu trīs darbdienu laikā pēc tā pieņemšanas apstrīdēt CVK. Līdz šim sūdzības par vēlēšanu rezultātu apstrīdēšanu kādā no pašvaldībām CVK nav saņemtas.

Pirmajai jaunievēlētās domes sēdei jānotiek ne agrāk kā 10 dienas un ne vēlāk kā 20 dienas pēc vēlēšanu rezultātu paziņošanas. Jaunievēlētos pašvaldības deputātus uz pirmo domes sēdi uzaicina attiecīgās pašvaldības vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs. Ar jaunievēlētās domes pirmo sēdi izbeidzas iepriekšējās domes pilnvaras.

3. jūnija pašvaldību vēlēšanās bija izveidoti 955 vēlēšanu iecirkņi, vēlētāju sarakstos bija reģistrēts 1 443 801 balsstiesīgs pilsonis, no kuriem vēlēšanās piedalījās 727 839 jeb 50,41% vēlētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!