Foto: LETA
Kādreizējā tieslietu ministra Jāņa Bordāna vadītā Jaunā Konservatīvā partija (JKP) izvirzījusi trīs kandidātus Rīgas mēra amatam – Bordānu, bijušo Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) amatpersonu Jutu Strīķi un bijušo KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītāju Juri Jurašu.

"Pirmā sarakstā, protams, būs Juta Strīķe. Dāmai pienākas būt pirmajai sarakstā," trešdien žurnālistiem sacīja Bordāns.

Tāpat partijas līderu vidū ir uzņēmējs Sandis Riekstiņš un uzņēmējs Krišjānis Feldmans.

"Visu darba mūžu esmu cīnījusies ar noziedzību un korupciju," teica Strīķe, skaidrojot, ka, veicot izmeklētājas darbu, sapratusi, ka visas nelaimes sakņojas korupcijā. "Strādājot KNAB, centos korupcijas pūķim uzlikt rokudzelžus," viņa sacīja.

Pēc Juraša teiktā, Rīgai līdz šim nav bijis saimnieka. "Tas, ko esam redzējuši, sevišķi pēdējos astoņus gadus, ir ciniska un nievājoša attieksme pret Rīgas iedzīvotājiem," viņš minēja.

"Tie, kas tagad pārvalda Rīgas domi, tur atrodas jau astoņus gadus. Viņiem rūp tikai savu un savu radinieku jautājumu risināšana," teica Strīķe, piebilstot, ka pašvaldībā valda politiķi, kas vēlas novājināt Latviju: "Latviju neapdraud Krievija, bet gan Kremļa režīms".

Viņa arī uzsvēra, ka JKP ir vienīgā partija, kas cīnās pret korupciju un nav neviena "Rīgas domes departamenta, kur nevalda korupcija". Strādājot KNAB, Strīķe esot izpētījusi vairākus departamentus un to personālu, tādēļ zina, "kas tur notiek un kādas revīzijas nepieciešamas".

Izmaiņas personālā gan tiks veiktas tikai pēc pilnīga audita, piebilda Bordāns.

JKP Rīgas pašvaldības pārvaldē sola ieviest caurredzamību, izskaužot korupciju, sakārtot pilsētvidi, kā arī Rīgas īpašumu apsaimniekošanu. Tāpat tiek solīts ieviest bezmaksas sabiedrisko transportu, nepalielinot dotāciju "Rīgas satiksmei", bet gan sakārtojot pašvaldības struktūrvienības.

"Rīgas satiksmē" izsaimniekoti ir 24 miljoni eiro, minēja Riekstiņš. "Pilsētai ir nauda, bet tā ir sliktu saimnieku rokās," viņš teica.

JKP pēc vēlēšanām gatava sadarboties ar visām partijām, kas iegūs vietas Rīgas domē, izņēmums gan būs partija "Saskaņa".

Bordāns uzsvēra, ka pēdējo mēnešu laikā JKP biedru skaits pieaudzis divas reizes un pašlaik partijā ir vairāk nekā 500 dalībnieku. Kā atšķirību no citām partijām viņš minēja to, JKP "nav divu faktoru, kas ir vecajās partijās – vecie vēži un naudas, kas liktu būt atkarīgiem no kādiem vai mestu aizdomu ēnu". Partija darbojas, pateicoties biedru iemaksām, klāstīja Bordāns.

JKP pašvaldību vēlēšanās startēs arī tādās pilsētās kā Ķekava, Talsi, Saldus, Jūrmala un Liepāja.

Jau vēstīts, ka JKP jau iepriekš iestājies bijušais KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītājs Juris Jurašs. Viņš plāno kandidēt vasarā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās Rīgā.

Jurašs arī bija paudis gatavību aicināt citus bijušos KNAB darbiniekus sekot viņa pēdās - iestāties Bordāna partijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!