Foto: LETA
Valsts prezidentam Raimondam Vējonim šķiet nepieņemami tas, ka viņa vārds tiek izmantots priekšvēlēšanu reklāmās, tādēļ prezidents gatavo vēstuli Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) par to, ka viņa vārda izmantošana reklāmās ir jāpārtrauc.

"Kā jau es teicu preses konferencē, kad mani ievēlēja prezidenta amatā, es esmu prezidents, kas ir politiski neitrāls un nepārstāv nevienu politisko partiju. Prezidents pārstāv tautas intereses, un šis princips nav mainījies," trešdien pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) sacīja Valsts prezidents, uzsverot, ka no šādām reklāmām norobežojas.

Vējonis atzīmēja, ka, viņaprāt, vēlēšanās izvēle jāizdara, balstoties nevis uz to, kādas personas tiek reklamētas, bet gan izvērtējot, cik attiecīgā partija ir spējusi darīt konkrētās pašvaldības vai valsts labā, kā arī, kādu jautājumu loku piedāvā konkrētā partija.

"Šie būtu tie principi, pēc kuriem vajadzētu izvēlēties, nevis pēc tā, ka tiek reklamēta viena vai otra amatpersona, vai vienas vai otras amatpersonas bilde tiek ielikta kādā reklāmas izdevumā," uzskata Vējonis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!