Foto: LETA

Ventspils pilsētas vēlēšanu komisija kategoriski noraida pārmetumus par sensitīvas informācijas izpaušanu saistībā ar trīs partiju apvienotā saraksta iesniegšanas procesu Ventspilī.

Ventspils vēlēšanu komisija izplatījusi komisijas sekretāres Benitas Glazovskas parakstītu paziņojumu, kurā noraida pārmetumus, ko portālā "Pietiek.com" publicētā vēstulē izteikusi Ventspils vēlēšanu komisijas locekle Sandra Orinska. Orinska savā vēstulē paudusi, ka 25.aprīlī laikrakstā "Ventas Balss" publicēts raksts ar atsauci uz sociālajiem tīkliem, kuros it kā kāds ventspilnieks detalizēti izklāstījis, kā notikusi apvienotā trīs partiju saraksta - nacionālā apvienības "Visu Latvijai" – "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", "Vienotības" un Latvijas Reģionu apvienības" - vēlēšanu saraksta iesniegšanas process. Kā apgalvo Orinska, šajā rakstā esot arī pausta attieksme pret šo politisko spēku un "izsmējīgi novērtēts" vēlēšanu saraksta iesniegšanas process.

"Ventspils vēlēšanu komisija ir iepazinusies ar 2017.gada 28.maijā portālā "Pietiek.com" publicēto Sandras Orinskas vēstuli, kurā izteikts viedoklis, ka Ventspils pilsētas vēlēšanu komisija nav uzticama un ir pieļāvusi procesuālu pārkāpumu, izpaužot sensitīvu informāciju par komisijā notiekošo, un kategoriski noraida nepamatotus pārmetumus," teikts Ventspils vēlēšanu komisijas paziņojumā.

Ventspils vēlēšanu komisija uzsver, ka tā savā darbībā nav pārkāpusi normatīvajos aktos noteiktās funkcijas un pienākumus, ko apliecinot arī Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) sekretāra Ritvara Eglāja publiskais paziņojums masu informācijas līdzekļos par to, ka "CVK nav pamata ierosināt komisijas vai atsevišķu komisijas locekļu atsaukšanu, jo Ventspils vēlēšanu komisija ir pildījusi tos pienākumus un funkcijas, kas ir noteiktas kandidātu sarakstu pieņemšanā, pašvaldību vēlēšanu likumā, pašvaldību vēlēšanu komisijas likumā un sarakstu pieņemšanas instrukcijā."

"Ventspils vēlēšanu komisija ir ievērojusi Fizisko personu datu aizsardzības likuma normas, pretēji Sandras Orinskas vēstulē paustajam nepamatotajam apgalvojumam par personas sensitīvo datu izpaušanu. Ventspils vēlēšanu komisija savā darbībā ievēro neitralitāti. Tā nevar uzņemties atbildību par publikācijām un to saturu atsevišķos medijos attiecībā uz deputātu kandidātu sarakstu pieņemšanu," teikts Ventspils pilsētas vēlēšanu komisijas paziņojumā.

Kā ziņots, CVK vadītājs Arnis Cimdars paudis, ka nav pamata bažām par Ventspils vēlēšanu komisijas darbu. CVK neesot identificējusi likuma pārkāpumus, līdz ar to nav pamata rosināt komisijas atcelšanu, vakar žurnālistiem sacīja Cimdars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!