Foto: LETA

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) Jūrmalas domē vēlētos sadarboties ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), ja vien domes priekšsēdētāja amatā nebūtu Gatis Truksnis (ZZS).

VL-TB/LNNK Jūrmalas nodaļas vadītājs Jānis Žugovs sacīja, ka nacionālā apvienība neatbalsta Truksni pilsētas mēra amatam, kā arī neplāno sadarboties ar "Saskaņu".

Nacionālā apvienība piedāvājot sadarboties vairākām domē iekļuvušām partijām - ZZS, kā arī "Tev, Jūrmalai!"/Jaunās konservatīvās partijas (JKP) deputātiem, tādējādi nodrošinot vairākumu ar 12 balsīm.

Vēl viens variants būtu sadarboties tikai VL-TB/LNNK un ZZS, kas dotu nelielu vairākumu ar astoņām balsīm, piebilda Žugovs.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja redzeslokā nonākušais ZZS pirmais numurs Jūrmalas pašvaldības vēlēšanās Truksnis vēl var tikt izvirzīts Jūrmalas mēra amatam, trešdienas rītā LTV "Rīta panorāmā" izteicās Jūrmalas domes priekšsēdētāja, šim amatam it kā atkārtoti izvirzītā Rita Sproģe (ZZS).

Vēl pirms pāris dienām Latvijas Zaļās partijas Jūrmalas nodaļas vadītājs Jānis Lediņš stāstīja, ka tieši Sproģi ZZS piedāvās mēra amatam, savukārt Truksnis no šīs iespējas atteikšoties veselības problēmu dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!