Foto: LETA
Šīs Saeimas laikā obligāti būtu jāizskata un jāpieņem astoņi būtiski likumprojekti, pirmdien pēc koalīcijas partiju padomes žurnālistiem atzina apvienības "Vienotība" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Dzintars Zaķis.

Zaķis atzina, ka kopumā būtu jāpaspēj izskatīt aptuveni 60 jautājumus, bet astoņi šī parlamenta pilnvaru laikā būtu jāpieņem obligāti.

Pēc viņa teiktā, Saeimai būtu jāpieņem Satversmes grozījumi, ar kuriem tiktu izslēgti parlamenta balsojumi par deputātu kratīšanu un atcelta tautas kalpu administratīvā imunitāte.

Tāpat jāpieņem likums, kas paredz kriminālatbildību par politisko partiju finanšu pārkāpumiem, kā arī priekšvēlēšanu aģitācijas un partiju finansēšanas likumi, kas paredz uz pusi samazināt kampaņas tēriņus ārkārtas vēlēšanās.

Iecerēts arī izdarīt grozījumus Saeimas Kārtības rullī, kas paredzētu atklātos balsojumus par daudzām amatpersonām.

Zaķis norādīja, ka noteikti jāpieņem Fiskālās disciplīnas likums, kā arī grozījumi krimināllikumā un Kriminālprocesa likumā, kas paredz legālo prezumpciju.

Šīs Saeimas laikā "Vienotība" iecerējusi pieņemt "ofšoru likumu" jeb grozījumus Komerclikumā, kas paredz atklāt patiesā labuma guvējus. Tāpat būtu jāpieņem likums par sākumdeklarēšanos.

Zaķis atzina, ka koalīcijas partneriem - Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) - esot šādi tādi iebildumi pret atsevišķiem likumprojektiem, tomēr pamatā ZZS piekrītot to pieņemšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!