Foto: DELFI
33% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju būtu gatavi balsot par bijušā Valsts prezidenta Valda Zatlera partiju, kuru plānots dibināt nākamnedēļ – tā liecina socioloģijas kompānijas „TNS Latvia” sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu „900 sekundes” veiktais pētījums.

9% respondentu atbildējuši, ka viņi noteikti balsotu par Zatlera Reformu partiju, bet 24% drīzāk balsotu.

Līdzīgā TNS un LNT kopīgajā aptaujā pirms nedēļas gan tika noskaidrots, ka par jaunu politisko spēku noteikti balsotu tikai 13% no vēlētājiem. Vēl 25% respondentu apsvēra, ka drīzāk varētu nobalsot par jaunu partiju, bet 46% skaidri zināja, ka par jaunu politisko spēku nebalsos.

Jau vēstīts, ka eksprezidents Zatlers nolēmis iesaistīties politikā un dibināt "Reformu partiju". Viņš partijas dibināšanas kongresu nolēmis sasaukt 23.jūlijā.

Zatlers noraidījis iespēju pievienoties partiju apvienībai "Vienotība", jo tad neizdotos iecerētais, proti, valdība bez oligarhu partijām - "Latvijas pirmās partijas", Zaļo un zemnieku savienības un nu jau likvidētās Tautas partijas. Savukārt Saeimas priekšsēdētāja un apvienības "Vienotība" līdere Solvita Āboltiņa nosauca Zatlera ideju par kļūdu, jo „nopietnu sociāli ekonomisko mērķu īstenošanai ir nepieciešama politisko spēku konsolidēšana, nevis vēl vienas sīkpartijas dibināšana".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!