Foto: F64
Absolūtais vairākums (72%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem ir pārliecināti par apvienības "Saskaņas centrs" iekļūšanu Saeimā pēc rudenī gaidāmajām Saeimas ārkārtas vēlēšanām, bet puse (52%) ir pārliecināti par "Vienotības" un topošās Zatlera reformu partijas iekļūšanu Saeimā, atklāj tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras "TNS Latvia" sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu "900 sekundes" 2011.gada jūlijā veiktais pētījums.

45% ekonomiski aktīvo iedzīvotāju uzskata, ka nākamajā Saeimā iekļūs Zaļo un Zemnieku savienība, bet 42% iedzīvotāju uzskata, ka nākamajā Saeimā iekļūs apvienība "Visu Latvijai! – TB/LNNK".

Tikai 8% ekonomiski aktīvo iedzīvotāju uzskata, ka nākamajā Saeimā būs pārstāvēta arī PCTVL, savukārt 1% uzskata, ka Saeimā iekļūs kāda cita partija.

16% aptaujāto nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Aptauju tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūra TNS Latvia veica no šā gada 12. jūlija līdz 14. jūlijam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 900 ekonomiski aktīvos Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

Jau ziņots, ka sestdien notiks nu jau bijušā Valsts prezidenta Valda Zatlera ierosinātā tautas nobalsošana par Saeimas atlaišanu. Ja vairākums vēlētāju tajā nobalsos par pašreizējā parlamenta atlaišanu, septembrī notiks ārkārtas Saeimas vēlēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!