Foto: LETA
Vakar ceļā no pulcēšanās pie Saeimas ēkas uz darbu, nolēmu rīkoties saskaņā ar savu sirdsapziņu un vispārējo tautas noskaņu, proti, izveidot kustību, kas protestē pret Andra Bērziņa ievēlēšanu Valsts Prezidenta amatā laikā, kad iepriekšējais prezidents Valdis Zatlers ir rosinājis Saeimas atlaišanu, savukārt jaunā prezidenta reputācija un atbilstība amatam ir apšaubāma.

Lai realizētu šo mērķi, es Latvijas populārākajā portālā Draugiem.lv izveidoju "lapu" ar adresi http://www.draugiem.lv/ne-andrisberzins un publicēju tajā dažus jaunumus un dažus "Runā" ierakstus. Rezultātā kopš lapas atklāšanas vakar, apmēram plkst. 18:30 līdz šodienas plkst. 11:30, tajā reģistrējās vairāk kā 3000 sekotāju un lapas galveno paziņojumu "Nost ar jauno prezidentu!" viens otram tālāk ieteica kopumā vairāk kā 15 400 cilvēku, savukārt kopējais komentāru skaits lapā tuvojas 3000 vienībām.

Tādējādi mēs kopīgi esam radījuši nelielu kustību, kura var ietekmēt turpmākos lēmumus un politiku valstī, ko pierāda jaunākais Andra Bērziņa paziņojums šorīt preses konferencē par to, ka viņš tomēr iepriekšējā prezidenta lēmumu Nr.2 neatcelšot, lai gan vēl vakar jaunievēlētais prezidents kādā intervijā Latvijas Radio pieļāva, ka varētu izskatīt jautājumu par Valda Zatlera rīkojuma rosināt Saeimas atlaišanu atcelšanu.

Tā kā Valsts Prezidentu atlaist var tikai un vienīgi ar divu trešdaļu Saeimas deputātu vairākumu un tautai nav paredzētas šādas tiesības, tad ir ļoti liela varbūtība, ka turpmākos četrus gadus Andris Bērziņš būs mūsu Valsts Prezidents, un ar to ir vai nu jāsamierinās, vai arī jāievēl tāda Saeima, kas šo cilvēku, kuru dēvē arī par "oligarhu ielikteni" varētu tomēr atstādināt no amata. Tādēļ turpmāk aicinu manas akcijas atbalstītājus un citus pilsoņus rūpīgi vērtēt Andra Bērziņa rīcību un lēmumus, kā arī to tiesiskumu. Uzskatu, ka tautai ir tiesības izvērtēt tās priekšstāvju uzvedību, kā arī veicināt tiesisku un atbildīgu lēmumu pieņemšanu.

Grūti spriest, kas tieši tik krasi mainījis jaunā prezidenta viedokli, bet pieļauju, ka tas varētu būt arī daudzo diskusiju, komentāru un viedokļu nopelns tieši mūsu kustības "Nē: Andrim Bērziņam!!!" aktivitātēm. Un, pat, ja tas tā nav, tad es personīgi uzskatu, ka jebkurā gadījumā ir lietderīgi iestāties par tiesisku valsts pārvaldi un lēmumiem, kuri tiešām tiek pieņemti tautas interesēs. Turpretī, ja notiek kas tautai nesaprotams vai pretējs tās interesēm, tad vienīgais veids, kā mēs to varam mainīt, ir iestāties pret šādiem lēmumiem kopīgi un skaļi paužot savu nostāju, kā arī atceroties to politiķu un partiju vārdus brīdī, kad iesim uz kārtējām vēlēšanām.

Gadījumā, ja Andra Bērziņa turpmākie lēmumi un darbības būs saskaņā ar tautas interesēm un ieņemamajam amatam atbilstoši, pieļauju, ka mēs varētu mainīt kustības nosaukumu uz "JĀ: Andrim Bērziņam!!!".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!