Foto: LETA
Apvienība "Saskaņas centrs" (SC) pauž sašutumu un pieprasa nacionālajai apvienībai VL-TB/LNNK paskaidrot tās biedra Jāņa Iesalnieka izteikumus sociālajā tīklā "Twitter", kur viņš jautā, "kāpēc būtu jāņem vērā šeit nelikumīgi ieradušos kolonistu balsis". SC arī aicina pārējās partijas, kas iekļuvušas jaunajā parlamentā, norobežoties no VL-TB/LNNK aicināšanas valdībā.

SC līderis, Rīgas mērs Nils Ušakovs ir nosūtījis oficiālu vēstuli nacionālās apvienības vadītājam Raivim Dzintaram, kurā jautā, vai Iesalnieka izteikumi saskan ar nacionālās apvienības pozīciju. "Vai nacionālā apvienība uzskata, ka viena trešdaļa valsts iedzīvotāji ir šeit nelikumīgi ieradušies kolonisti? Kā Nacionālā apvienība plāno noteikt, kurš no Latvijas Republikas pilsoņiem ir nelikumīgs kolonists? Kādi pasākumi un rīcība tiek plānota no Nacionālās apvienības puses, ja apvienība tiek iekļauta valdības sastāvā?" jautā SC.

Tāpat Ušakovs vēlas uzzināt, kādas aktivitātes VL-TB/LNNK plāno Iesalnieka izteikuma sakarā.

SC lūdz nacionālo apvienību nekavējoties sniegt atbildes uz uzdotajiem jautājumiem un paust viedokli par VL-TB/LNNK plāniem un prioritātēm iespējamam darbam valdībā.

Vienlaicīgi apvienība SC aicina pārējās politiskās partijas "pievērst uzmanību Nacionālās apvienības izteikumiem, kas robežojas ar klaju necieņu pret lielu Latvijā dzīvojošu sabiedrības daļu, naida kurināšanu un etnisko draudu izteikšanu".

Jau vēstīts, ka Iesalnieks arī iepriekš izcēlies ar radikāliem un skandālus izraisījušiem izteikumiem publiskajā telpā, kuru rezultātā galu galā viņš nolēma nekandidēt 11.Saeimas vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!