Foto: Publicitātes foto
Vakar valdība pieņēma gala lēmumu par bankas "Citadele" pārdošanu, pieņemot darījuma starpnieka ASV fonda "Ripplewood Holdings" piedāvājumu - par to žurnālistus informēja premjerministre Laimdota Straujuma (V). Tas arī viss, kas zināms par darījumu. Viņa neuzskatīja par vajadzīgu informēt sabiedrību ne par pircēju, ne par darījuma nosacījumiem.

Šāda nicinoša attieksme liecina par esošās koalīcijas politiku, kuras mērķi ir - izlaupīt valsti un aizbraukt uz Briseli, norāda Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš.

Kā zināms, "Citadele" ir viena no retajām vietējām bankām, kurā valsts dažu gadu laikā ieguldīja miljardu eiro. Bankas finanšu rādītāji nu ir lieliski - peļņa katru gadu aug milzīgiem soļiem. Taču augošo uzņēmumu valdība nolēmusi "norakt", pārdodot to par sviestmaizi nezināmam "investoram".

Vēl pirms nepilna gada "Saskaņa centra" Saeimas frakcija iesniedza Saeimā priekšlikumu apturēt "Citadele" bankas pārdošanu, taču tas tika noraidīts. "Pret" toreiz balsoja "Vienotība", "Nacionālā apvienība" un "Reformu partija". Šodien nacionālisti tomēr ir pamodušies un pēkšņi piedāvā apturēt bankas pārdošanu! Vēl pirms gada tāds priekšlikums viņiem likās nepieņemams. Tā vien šķiet, ka "Vienotība", kura dalīja banku, ar saviem partneriem nepadalījās.

"Citadelei" ir milzīgs potenciāls un sapnis, ka tā varētu atbalstīt vietējos uzņēmumus un ražošanu. Tas ir svarīgākais arguments, lai apturētu šo necaurspīdīgo un slideno darījumu. Atliek cerēt, ka šoreiz mūsu aicinājums nepaliks nepamanīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!