Foto: Publicitātes foto
Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa pagājušajā piektdienā LTV debatēs atvēra mums visiem acis — faktiski viņa piedāvāja likvidēt KNAB. Tas uzskatāmi parāda — tikko kaut kas iziet no "Vienotības" kontroles, tas kļūst šiem nederīgs.

Acīmredzot iestāde, kura jau trīs gadus cenšas kļūt par neatkarīgu, "Citadele" bankas pārdošanas darījuma kontekstā kļuvusi par neērtu valdošajiem. Turklāt KNAB uz iesnieguma pamata tikko vēl uzsākusi šī darījuma pārbaudi, kurā acīmredzamas ir korupcijas pazīmes.

Sabiedrība nav informēta par to, ka Ministru Kabinetā jau vairākus gadus plauktos put dokumenti, kur sīki aprakstīts, kā KNAB varētu padarīt neatkarīgu no premjera politiskās ietekmes.

"Kā mainījusies viņu attieksme pret KNAB darbību? Kamēr viņu cilvēks — Juta Strīķe — tur bija vadītāja vietniece un nodrošināja "Vienotībai" pilnu atbalstu no KNAB puses, valdošajiem nebija nekādu pretenziju pret šo organizāciju," atgādina Saeimas deputāts ("Saskaņa") Andrejs Elksniņš.

Tomēr tad, kad Strīķe zaudēja vadošo amatu un viņai uzticēts atbildēt vien par personāla jautājumiem, "Vienotība" uzreiz nolēma, ka tāda struktūra tās esošajā izskatā vispār nav vajadzīga, tāpēc piedāvāja atņemt organizācijai daļu funkciju un noteikt KNAB Iekšlietu ministrijas pakļautībā. Tagad valdošā partija aizgājusi vēl tālāk — piedāvā likvidēt KNAB.

Jau ziņots, ka A.Elksniņš sasitībā ar "Citadele" bankas pārdošanas darījumu vērsies arī Ģenerālprokuratūrā ar lūgumu uzsākt pārbaudi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!