Foto: LETA
Vakar, 30. septembrī partijas "No sirds Latvijai" priekšsēdētāja Inguna Sudraba ir vērsusies Valsts policijā ar iesniegumu par kriminālprocesa uzsākšanu. Pamatojoties uz Latvijas Republikas Kriminālprocesa likuma 369. un 370. pantu iesniegumā lūgts veikt ekspertīzi 21. septembrī TV3 raidījumā ''Nekā Personīga'' demonstrētajam falsificētajam sižetam, kura mērķis, iespējams, bija ietekmēt 12. Saeimas vēlēšanu rezultātus, un uzsākt kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 90.panta otrās daļas pazīmēm un saukt vainīgās personas pie normatīvajos aktos paredzētās atbildības.

Minētajā raidījumā demonstrētie un TV3 interneta vietnē pieejamā videomateriāla fragmenti būtiski atšķiras no videoklipa, kas atrodams YouTube vietnē.

Raidījuma veidotāji, komentējot it kā notikušu "lidojumu uz Maskavu", minētajā raidījumā pauda ziņas: "Nedaudz uzlabojot videomateriāla kvalitāti, redzams, ka tā nav kāda Ingunas Sudrabas līdziniece, bet gan pati Inguna Sudraba".

Taču no materiāla, kas ievietots YouTube, "nedaudz uzlabojot videomateriāla kvalitāti", tehniski nav iespējams iegūt to materiālu, kas tika demonstrēts raidījumā "Nekā Personīga".

Līdz ar to jāsecina, ka minētais sižets vai nu ir ļaunprātīgi mērķtiecīgi pārveidots tā, lai iegūtu tajā redzamās sievietes lielāku līdzību ar Ingunu Sudrabu, vai arī šis materiāls ir izgatavots speciāli demonstrēšanai "Nekā personīga". Jebkurā gadījumā šādu darbību veicēju mērķis ir bijis nelikumīgi ietekmēt 12. Saeimas vēlēšanu rezultātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!