Foto: LETA

Vispirms man jāpateicas saviem kolēģiem no Latvijas Zaļās partijas, kuri atbalstīja ierosinājumu, ka Zaļo un Zemnieku savienībai (ZZS) šobrīd ir pienācis laiks nosaukt vienu apvienības Ministru prezidenta amata kandidātu, nepieciešamības gadījumā izvērtējot arī citus, jau bez iepriekš izvirzītajiem.

Cienot visus līdz šim nosauktos ZZS premjera amata kandidātus, uzskatu, ka partiju apvienībai jārespektē vēlētāju viedoklis un no savām rindām šobrīd jāvirza Ministru prezidenta amatam personība, kura bauda vislielāko sabiedrības atbalstu.

Atbalsts Aivaram Lembergam, ko nepārprotami uzrāda gan vēlēšanu rezultāti Ventspils pašvaldībā, gan pilnīgu visu sabiedrisko aptauju rezultāti visā Latvijā balstās tajā, ka Latvijas iedzīvotāji vēlas politikā redzēt personību, kura spēj piedāvāt alternatīvus risinājumus, kura nebaidās pieņemt lēmumus un atbildēt par to rezultātiem.

Vēlētāji vēlas saimnieciski spējīgus un patstāvīgi domājošus politiķus. Politiķus, kas aizstāv nevis Briseles regulas, bet Latvijas valsts intereses. Politiķus, kas nelokās ne Austrumiem, ne Rietumiem. Politiķus, kas par politisku sasniegumu uzskata nevis sevis iebīdīšanu siltā un labi apmaksātā amatā Eiropā, bet jaunu darba vietu radīšanu, kuru mērķis būtu ekonomiskā attīstīta un politiski suverēna Latvijas valsts.

Politiskā muļļāšanās un darba grupu izveide nav lēmumu pieņemšana. Lielākā emigrācija un zemākā dzimstība nav krīzes pārvarēšana. "Citadeles" pārdošana nav investīcija finanšu neatkarībā. Zemākie platību maksājumi lauksaimniekiem nav veiksmīga uzvara Briselē. "Liepājas metalurgs" nav veiksmīga valsts galvojuma pārvaldība.

Atjaunojamo energoresursu attīstības apturēšana nav enerģētiskās neatkarības nodrošināšana. Nereaģēt, kā amatpersonas pa Latvijas nodokļu maksātāju naudu gozējas Maskavas svētkos, pārmaksā miljonus e-taloniem un pa "kluso" pārdod Lucavsalu nav valstsvīru cienīga rīcība. Arī bijušā premjera personīgais veiksmes stāsts nav katra Latvijas iedzīvotāja veiksmes stāsts.

Mēs, ZZS, spējam piedāvāt citu izvēli Latvijas pilsoņiem, un mūsu vēlētājs skaidri ir izteicis savu gribu attiecībā uz premjera amata kandidāta izvēli. Šī griba ir jārespektē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!