Foto: DELFI

Par vēlēšanu pārkāpumiem iedzīvotāji tiek aicināti informēt tiesībsargājošās iestādes, zvanot uz Valsts policijas (VP) tālruni 110, informē Centrālā vēlēšanu komisija (CVK).

Par slēpto aģitāciju un administratīvo resursu izmantošanu aģitācijā jāinformē Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs mobilajā lietotnē "Ziņo KNAB" vai pa tālruni 80002070.

Par priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem televīzijā un radio – Nacionālā Elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome.

Savukārt par aģitācijas pārkāpumiem vēlēšanu iecirkņos vai 50 metrus no iecirkņa ieejas – vēlēšanu iecirkņa komisijas priekšsēdētājs.

Par balsu pirkšanu un apzinātu nepareizu balsu skaitīšanu jāziņo Drošības policijai pa tālruni 67208964 vai e-pastu dpdd@dp.gov.lv.

CVK atgādina, ka Saeimas vēlēšanu dienā, kā arī dienu pirms vēlēšanām ir spēkā pilnīgs aģitācijas aizliegums. Šajās dienās ir aizliegts izvietot aģitācijas materiālus televīzijā, radio, preses izdevumos, publiskās vietās, kā arī valsts un pašvaldību iestādēs, kapitālsabiedrībās, kurās vairāk nekā 50% kapitāla daļu pieder valstij vai pašvaldībai.

Internetā šajās dienās ir aizliegta maksas priekšvēlēšanu aģitācija. Balsošanas laikā aģitēt aizliegts vēlēšanu iecirkņos un tuvāk par 50 metriem no ieejas ēkā, kur atrodas vēlēšanu iecirknis.

Ziņots, ka sestdien, 6. oktobrī, notiks 13. Saeimas vēlēšanas. Vēlēšanu iecirkņi balsotājiem būs atvērti no pulksten 7 līdz 20. Pavisam 13. Saeimas vēlēšanās darbosies 1075 vēlēšanu iecirkņi, no kuriem 954 vēlēšanu iecirkņi atradīsies Latvijā, bet 121 ārvalstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!