Foto: F64

Apvienība "Attīstībai/Par!" (AP) ar destruktīvu rīcību ir radījusi sajukumu valdības veidošanas procesā, paziņoja Jaunās konservatīvās partijas (JKP) premjera amata kandidāts Jānis Bordāns.

JKP ceturtdien notika divpusējās tikšanās par valdības veidošanu ar "Jaunās Vienotības" pārstāvjiem. Bordāns pēc sanāksmes pauda, ka šī bija "laba saruna", kurā tika apspriestas topošās valdības prioritātes.

Politiķis uzsvēra, ka JKP joprojām ir gatava uzņemties valdības veidošanu un runāt ar politiskām partijām. Bordāns ir pārliecināts, ka partijām izdosies rast kopsaucēju, lai vienotos par jauno valdību.

Viņaprāt, pie risinājuma varētu nonākt, kad potenciālie partneri sapratīšot, ka JKP piedāvātais modelis bija loģisks un konkrētu jomu speciālisti sāks apspriest topošās valdības deklarāciju.

Bordāns kritizēja AP par "destruktīvu rīcību". Ja AP nebūtu tā rīkojusies, tad jau ceturtdien un trešdien visu partiju speciālisti sēdētu pie galda un rakstītu kopīgu valdības deklarācijas projektu, uzskata JKP līderis. Tomēr tagad katra partija turpinot divpusējās sarunas un katra piedāvājot savas programmas.

Kā ziņots, pašlaik iniciatīvu valdības veidošanas sarunās uzņēmusies JKP, "KPV LV" un AP.

JKP uzstāj, ka būtu jāveido piecu partiju koalīcija, neiekļaujot tajā ZZS un "Saskaņu". Savukārt pārējie potenciālie valdības partneri uzskata, ka valdības darbā jāpiedalās arī ZZS.

JKP pagājušajā nedēļā arī izteica piedāvājumu partijām par valdības modeli un atbildības jomu sadalījumu, tomēr neviens politiskais spēks tam nav piekritis.

Pašlaik valdības veidošanā iesaistītie politiskie spēki uzsver, ka nepieciešams runāt "par saturu" jeb nākamās valdības veicamajiem darbiem, nevis amatiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!