Foto: AFP/Scanpix

Patlaban nav pazīmju, kas liecinātu par paaugstinātiem kiberdraudiem 13.Saeimas vēlēšanu laikā, pastāstīja informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" pārstāve Līga Besere.

Viņa atzīmēja, ka līdz šim "Cert.lv" nav saņēmis nevienu ziņojumu par uzbrukumiem kādai mājaslapai vai sistēmai, kas būtu saistīta ar 13. Saeimas vēlēšanām.

Besere stāstīja, ka, gatavojoties vēlēšanām, "Cert.lv" izveidoja darba grupu, kuras sastāvā ietilpa Centrālā vēlēšanu komisijas, "Cert.lv" un citu institūciju pārstāvji, kas sešu mēnešu laikā noteica un novērsa iespējamās nepilnības, kā arī nodrošināja atbilstošu procesu un procedūru kopumu.

Tostarp "Cert.lv" pārstāve uzsvēra, ka institūcija jau patlaban strādā paaugstinātas gatavības režīmā, kas darbosies arī brīvdienās. Tāpat "Cert.lv" ir skaidri definētas procedūras incidentu gadījumā un izstrādāta iesaistīto pušu koordinācija.

Jau vēstīts, ka 13. Saeimas vēlēšanas norisināsies 6.oktobrī, 954 vēlēšanu iecirkņos Latvijā un 121 vēlēšanu iecirknī 45 valstīs. Vēlēšanu iecirkņi balsotājiem būs atvērti no pulksten 7 līdz pulksten 20 pēc vietējā laika.

"Cert.lv" ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un ".lv" domēna vārdu zonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!