Foto: DELFI Aculiecinieks
Svaigāko pasaules notikumu dēļ nebūs pārspīlēts, ja teiksim, ka šo sestdien 12.Saeimas vēlēšanās izšķirsies Latvijas neatkarības liktenis. Nedrīkstam pieļaut, ka atdāvinām savu pašnoteikšanos šķietami demokrātiskā ceļā. Nedrīkstam noticēt vilkiem aitu ādās! Sestdien jāatrod laiks, lai aizietu un atdotu savu balsi nozīmīgākajās vēlēšanās, kas var pavērst Latvijas ģeopolitisko virzienu, kopš 1995.gada.

"Delfi" aicina visus Latvijas pilsoņus rūpīgi izvērtēt, kāda ir politisko spēku iespējamā rīcība valsts drošības jautājumos, ja tie nonāktu pie reālas varas. Noteikti nedrīkst atdot savu balsi neatkarības apdraudētājiem.

Aicinām arī rūpīgi izvērtēt, kāda ir politisko spēku iespēja iekļūt Saeimā. Atcerieties, ka balsot par tiem, kas paliks "aiz borta", lai gan ir cēli pret jūsu sirdsapziņu, taču nederēs valstij tik liktenīgā brīdī, kā šogad, jo velti nobalsojušo daudzums palielinās reāli Saeimā iekļuvušo mandātu skaitu - visvairāk iegūs tie, kuriem jau tā būs liels atbalsts.

"Delfi" darbs vēlēšanu nedēļas nogalē

Visu sestdienu, 4. oktobri, "Delfi" piedāvās teksta tiešraidi par vēlēšanu gaitu, novēlējošo skaitu, foto galerijas un video materiālus no vēlēšanu iecirkņiem. 20.00, kad slēgs iecirkņus, esiet kopā ar "Delfi", lai operatīvi uzzinātu orientējošos vēlēšanu rezultātus, kas izriet no pie iecirkņiem aptaujāto vēlētāju atbildēm.

No 20:00 līdz vēlai naktij "Delfi" teksta tiešraidē sekos līdzi balsu skaitīšanai, uzvarējušo un zaudējušo partiju līderu viedokļiem, politikas vērotāju viedokļiem, ziņosim par trāpīgākajiem ierakstiem sociālajos tīklos, piedāvāsim foto un video no partiju birojiem, sagaidot vēlēšanu rezultātus.

Tāpat naktī ziņosim par pirmajām versijām, kāda varētu būt iespējamā valdošā koalīcija.

Visas nedēļas nogales garumā teksta tiešraides ietvaros īpaši "Delfi" savus vērojumus un secinājumus paudīs četri politikas eksperti - Baiba Strautmane, Māris Zanders, Lato Lapsa un Inese Voika, kuri īpaši izvēlēti savu daudzveidīgo uzskatu un pārliecību dēļ.

Svētdien teksta tiešraide turpināsies, bet svētdienas pēcpusdienā 16:00 "Delfi" piedāvās video tiešraidi no Centrālās vēlēšanu komisijas preses konferences, kurā paziņos provizoriskos vēlēšanu rezultātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!