Foto: F64
Portāla "Delfi" lasītājiem neilgi pirms Saeimas vēlēšanām bija iespēja pašiem virtuāli piedalīties "aklajās vēlēšanās", nobalsojot par partiju piedāvātajiem risinājumiem dažādām aktuālām problēmām, tomēr tajā pašā laikā nezinot to, kura partija šo risinājumu piedāvā.

Atbildēt uz jautājumiem "Delfi" aicināja piecas partijas, kas izvirzījušās vadībā mūsu prognožu spēlē un kurām šīs spēles dalībnieki paredz iekļūšanu 12.Saeimā.

Vislabāk "aklajās vēlēšanās" veicās "Nacionālās apvienības" (NA) un "Vienotības" ( V) pārstāvjiem. "Vienotības" idejas guva virsroku jautājumā par veselības aprūpes reformām un to, kā pēc 20 – 30 gadiem iedzīvotājiem nodrošināt cienīgu pensiju. Savukārt NA ierosinājumi guva pārsvaru, runājot par nodokļu sistēmas steidzamākajiem darbiem, kā arī to, kā Latvijā risināt problemātisko informācijas plaisu starp krievu un latviešu kopienām.

Savukārt dalīto trešo vietu sīvā cīņā panāca "Zaļo un zemnieku savienība" (ZZS) un "Saskaņa". Šo politisko spēku priekšlikumi visaugstāk novērtēti jautājumā par risinājumiem tam, kā nākotnē nepieļaut "zaļo cilvēciņu" ierašanos Latvijā.

Aklo vēlēšanu aptauja lasītājiem bija pieejama no 25.septembra līdz 1.oktobrim, balsošanā piedalījās 991 lasītājs.

Ar partiju sniegtajām atbildēm un iegūto lasītāju atbalstu iespējams iepazīties šeit:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!