Foto: LETA
Ceturtdien Jaunā konservatīvā partija (JKP) tiekas ar partiju apvienību "Attīstībai/ Par!", lai 13. Saeimā ievēlētie deputāti savstarpēji iepazītos un tuvinātos. Satikšanās norit brīvā formātā, tajā deputāti savstarpēji iepazīstas un pārrunā dažādus praktiskus jautājumus, pastāstīja JKP premjera amata kandidāts Jānis Bordāns.

Tikšanās norisinās Vecrīgā – džeza bārā, tā sākās pulksten 15 un neilgi pirms pulksten 17 vēl nebija beigusies.

Tikšanās laikā Bordāns žurnālistiem pastāstīja, ka sarunu gaitā tiek pārrunāts darbs Saeimā, kā arī valdības veidošanas process. Formāts ir brīvs, deputāti iepazinušies un ķērušies klāt arī pie praktisku jautājumu risināšanas. Piemēram, pārrunāts, kādā secībā Saeimas plenārsēžu zālē sēdēs deputāti, kāds varētu būt Saeimas Prezidija sastāvs.

"Sarunas rit. Un mēs nebaidāmies runāt arī par jautājumiem, kas ne tikai vieno, bet arī šķir," situāciju raksturoja JKP līderis.

Ceturtdien JKP sapazinās arī ar "Jaunās Vienotības" deputātiem. Tikšanās gan bija īsāka – aptuveni stundu gara – JKP birojā.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka JKP izsūtījusi aicinājumu 13. Saeimā ievēlētajiem piecu partiju deputātiem tieši un nepastarpināti tikties, lai apmainītos domām par jaunās valdības veidošanas procesu.

JKP uz diskusiju aicināja visus Saeimā ievēlētos deputātus no piecām Saeimā ievēlētajām partijām, kurus politiskais spēks redz nākamās koalīcijas kodolā. Proti, Nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"—"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (NA), "Attīstībai/Par!", "KPV LV" un "Jauno Vienotību". No šiem politiskajiem spēkiem vien partija "KPV LV" paziņoja, ka nenāks uz tikšanos.

"Mēs pirms Saeimas sēdes nesatiksimies kā visi deputāti ar citu partiju deputātiem. Būs četri gadi. Manuprāt, katru nedēļu satiksies pietiekami daudz un regulāri, un šis satikšanās tūlīt pat, 6. novembrī, sāksies. Nekur tās nepazudīs. Paspēs vēl viens otram apnikt četru gadu laikā," iepriekš skaidroja "KPV LV" premjera amata kandidāts Aldis Gobzems.

Tāpat ziņots, ka pēc vairāk nekā 20 konstruktīvām politisko partiju divpusējām tikšanās reizēm un Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa politiskajām konsultācijām ar 13. Saeimā ievēlētajiem politiskiem spēkiem, jaunās valdības aprises vēl nav iezīmējušās.

Šobrīd – trešajā valdības veidošanas nedēļā – sarunas, pēc pašu teiktā, vada visi trīs politiskie spēki: "KPV LV", "Attīstībai/Par!" un JKP. Paralēli gan "KPV LV", gan "Attīstībai/Par!" veido nākamās valdības veicamo darbu sarakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!