Foto: DELFI

Pēc tam, kad būs beigušās pašreizējs Saeimas pilnvaras, parlamenta Juridiskās komisijas priekšsēdētājs, nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) priekšsēdētāja vietnieks Gaidis Bērziņš atjaunos savu zvērināta advokāta praksi, lasīs lekcijas studentiem un turpinās rakstīt grāmatu par maksātnespēju.

Intervijā Bērziņš pastāstīja, ka kopš 1997.gada ir lektors Latvijas Universitātē. "Šajā amatā man vēl ir daži gadi līdz pārvēlēšanai, tāpēc turpināšu strādāt. Es strādāju pie mācību grāmatas studentiem par fizisko personu maksātnespēju. Ceru, ka līdz gada beigām darbu pie šīs grāmatas pabeigšu," norādīja Bērziņš.

Pēc savas nodarbošanās Bērziņš ir arī zvērināts advokāts, taču viņa profesionālā darbība ir apturēta uz valsts amatpersonas amata pildīšanas laiku. "Tikko beigsies mans valsts amatpersonas pilnvaru laiks, man saskaņā ar likumu ir jāatjauno zvērināta advokāta prakse," pastāstīja Bērziņš.

Uz zvērinātiem advokātiem likuma prasība par divu gadu "atsaldēšanas laiku" neattiecoties. "Protams, man būs iekšēju pārdomu laiks, jo viena lieta ir atjaunot zvērināta advokāta statusu, cita lieta ir atjaunot praktisku darbību," atzina pašreizējais politiķis.

Bērziņš aktīvā politikā ir aizvadījis 12 gadus. "Man sāksies jauns dzīves posms, bet es palikšu aktīvs nacionālās apvienības biedrs, noteikti kandidēšu arī uz valdes sastāvu un līdz kongresam arī pildīšu apvienības valdes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus," teica Bērziņš.

Jautāts, vai kandidēs Eiropas Parlamenta vēlēšanās, Bērziņš atbildēja noliedzoši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!