Foto: LETA
Jaunā konservatīvā partija (JKP) jaunās valdības izveidē neplāno sadarboties ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), portālam "Delfi" pēc abu partiju līderu tikšanās pastāstīja ZZS līderis Armands Krauze.

"Jaunā konservatīvā partija uzskata, ka viņa ar mums var strādāt, sadarboties Saeimā, bet valdības veidošanā viņi mums vietu neredz. Līdz ar to, protams, mūsu atbilde ir, ka mēs tādu valdību nevarēsim atbalstīt, kur mēs neesam pārstāvēti. Bet, attiecībā uz darbu Saeimā, mēs vienmēr esam bijuši konstruktīvi un sadarbojušies ar dažādām partijām," skaidroja Krauze.

"Interesanti, ka Bordāna kungs atzina medijiem, ka viņš augsti novērtē mūsu iepriekšējās valdības darbu un ministrus, jo visi ministri ir pārvēlēti Saeimā. Tajā pašā laikā viņš atzina, ka nevar sadarboties, jo valdībai ir bijušas problēmas vai kļūdas ekonomiskajos jautājumos un tiesiskumā. Mēs to noraidām," norādīja ZZS līderis. Krauze pieļauj, ka iemesli šādam JKP lēmumam nesadarboties ar ZZS varētu būt citi.

Jau vēstīts, ka JKP sākusi proaktīvu rīcību, lai jau tuvākajās nedēļās Valsts prezidentam Raimondam Vējonim prezentētu iespējamo valdību.

Jau otrdien JKP aicināja pie sevis uz biroju partijas "KPV LV" un partiju apvienības "Attīstībai/Par!" pārstāvjus, lai apspriestu jaunās valdības veidošanu. Savukārt trešdien JKP aicinājusi uz tikšanos Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (NA), "Jaunās Vienotības" un ZZS pārstāvjus.

Līdz šim JKP radusi kopīgus saskarsmes punktus ar visām pārējām uzrunātajām partijām, tomēr par bloku veidošanu un konkrētu amatu dalīšanu runāts vēl netiek, iepriekš apliecināja sarunvedēji. Plānots, ka jau drīzumā sekos otrais politisko sarunu raunds, kurā tiks apspriesti jau konkrēti uzstādījumi.

"Es gribētu pateikt, ka mēs esam gatavi būt stūrakmens valdības veidošanas un pastāvēšanas procesā. Es redzu tam daudzus priekšnosacījumus: mūsu politika ir tiesiska un konservatīva," iepriekš skaidroja Bordāns.

Ziņots, ka apkopotie 13. Saeimas vēlēšanu rezultāti liecina, ka iekļūšanai parlamentā nepieciešamo 5% barjeru pārvarējušas septiņas partijas un partiju apvienības – "Saskaņa", "KPV LV", JKP, "Attīstībai/Par!", NA, ZZS un "Jaunā vienotība".

"Saskaņai" parlamentā varētu būt 23 vietas, "KPV LV" un JKP – katrai 16 vietas, "Attīstībai/Par!" un NA – katrai 13 vietas, ZZS – 11 vietas, bet "Jaunajai Vienotībai" – 8 vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!