Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) aplikācijā "Ziņo KNAB" iesniegti 676 ziņojumi par iespējamiem aģitācijas pārkāpumiem, liecina biroja publicētā informācija.

Aplikācija "Ziņo KNAB" izveidota, lai iedzīvotāji varētu ātrāk un ērtāk ziņot par aizdomīgu priekšvēlēšanu aģitāciju. Līdz šim KNAB saņēmis 676 ziņojumus.

Birojs aicina iedzīvotājus arī turpmāk būt vērīgiem un informēt KNAB par iespējamiem priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem, izmantojot gan mobilo lietotni "Ziņo KNAB!", gan citas informācijas sniegšanas iespējas.

Vēstīts, ka, sākot ar 6. septembri, spēkā stājies priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanas aizliegums televīzijās.

Priekšvēlēšanu aģitācijas likums nosaka, ka vēlēšanu dienā, kā arī 30 dienas pirms vēlēšanu dienas priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana elektroniskā plašsaziņas līdzekļa televīzijas programmās un raidījumos ir aizliegta.

Aizliegums neattiecas uz gadījumiem, kad tiek izmantotas tiesības uz valsts nodrošināto bezmaksas raidlaiku vai tiek nodrošināta līdzdalība priekšvēlēšanu raidījumos elektroniskā plašsaziņas līdzekļa televīzijas programmās sabiedriskā pasūtījuma ietvaros.

Vēstīts, ka 13. Saeimas vēlēšanas norisināsies 6. oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!