Foto: DELFI

Stājies spēkā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) lēmums par 70 eiro naudas soda piemērošanu partijas "Vienotība" Saeimas deputāta kandidātam un bijušajam Ķekavas novada domes priekšsēdētājam Robertam Jurķim.

Kā vēsta KNAB, birojs 2012.gadā konstatējis, ka toreizējais Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Jurķis tā paša gada 15.marta un 25.aprīļa domes sēdēs balsoja pret tādu jautājumu iekļaušanu domes sēdes darba kārtībā, kuros tiktu izskatīti cita deputāta iesniegumi par paša Jurķa iespējamām prettiesiskajām darbībām un likuma normu neievērošanu.

KNAB secinājis, ka Jurķis personiski bija ieinteresēts, lai viņa kā valsts amatpersonas darbībās nesaskatītu un nekonstatētu pārkāpumu, jo, konstatējot pārkāpumu, varētu iestāties sekas, kas savukārt varētu mazināt Jurķa kā vēlētas amatpersonas reputāciju.

Par valsts amatpersonas funkciju veikšanu interešu konflikta situācijā KNAB Jurķim piemēroja naudas sodu. Jurķis lēmumu par sodu apstrīdēja KNAB priekšniekam, kurš to atstāja nogrozītu.

Tad Jurķis vērsās tiesā, taču apelācijas instances tiesa viņa sūdzību noraidīja, līdz ar to Jurķim ir jāmaksā 70 eiro sods.

Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā ievietotā informācija liecina, ka Jurķis ir Ķekavas novada domes deputāts un "Vienotības" Ķekavas novada nodaļas vadītājs.

KNAB jau agrāk ar naudas sodiem sodījis Ķekavas pašvaldības pārstāvjus. Aģentūra LETA jau ziņoja, ka KNAB piemēroja naudas sodu deviņiem Ķekavas novada domes deputātiem par apmaksātu brīvdienu piešķiršanu pašvaldības iestāžu darbiniekiem - Dziesmu un deju svētku dalībniekiem.

Tāpat KNAB piemēroja naudas sodu bijušajam Ķekavas novada pašvaldības "Kultūras aģentūras" direktoram, kordiriģentam Artūram Ancānam. Sods tika piemērots arī Ķekavas novada domes deputātam un kordiriģentam Arvīdam Platperam.

Savukārt par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu un aizliegumu neievērošanu KNAB piemēroja sodu Ķekavas novada domes deputātam Andim Adatam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!