Foto: DELFI

Koalīcijas padomes formāts sevi ir izsmēlis un to var likvidēt kaut šodien, tā pēc "KPV LV" un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) līderu tikšanās atzina Armands Krauze (ZZS).

"Koalīcijas padomi varētu likvidēt kaut šodien. Tās formāts, man liekas, ir izsmēlis savu vajadzību un nākotnē nebūs vajadzīgs," atzina Krauze.

ZZS līderis skaidroja, ka "nav svarīga forma, ir svarīgi tas, ka strādā kopā un kopīgi realizē nospraustos mērķus".

Jāatgādina, ka viens no "KPV LV" 13. Saeimas vēlēšanu programmas punktiem bija likvidēt Koalīcijas padomi, "jo Latvijas pārvaldību nevar uzticēt pelēkajiem kardināliem".

Ziņots, ka jau otro nedēļu risinās valdības veidošanas sarunas.

Tāpat portāls "Delfi" jau vēstīja, ka piektdienas pēcpusdienā JKP nāca klajā ar savu sākotnējo redzējumu par koalīcijas modeli un atbildības sfēru sadalījumu, aicinot piecas partijas apvienoties jaunās koalīcijas izveidei Jāņa Bordāna vadībā. JKP piedāvājums paredz, ka bez premjera amata viņiem tiktu arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra un iekšlietu ministra krēsli.

Tāpat sadalījums paredz, ka partija "KPV LV" tiktu pie Satiksmes ministrijas un Ekonomikas ministrijas. Savukārt partiju apvienībai "Attīstībai/Par!" piedāvāts uzņemties atbildību par Finanšu ministriju, Veselības ministriju un Labklājības ministriju.

Nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"—"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (NA) plānots uzticēt kultūras, izglītības un zemkopības ministru amatus. "Jaunajai Vienotībai" atvēlēti aizsardzības ministra un tieslietu ministra krēsli. Savukārt lēmums par Ārlietu ministrijas pārraudzību tiktu pieņemts kopīgi.

Šo piedāvājumu potenciālie sadarbības partneri piektdien vēl nesteidza komentēt, uzsverot, ka tas ir jāizvērtē biedru starpā. Bez "Jaunās Vienotības" arī "Attīstībai/Par!" to apspriedīs pirmdien, Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"—"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (NA) biedri dažādos formātos piedāvājumu apspriedīs līdz trešdienas pēcpusdienai. Savukārt partija "KPV LV" jau izteikusi kritiku, ka JKP atkāpusies no sākotnējās vienošanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!