Foto: Publicitātes foto
Latvijas Krievu savienība priekšvēlēšanu reklāmas avīzē Latgali pielīdzinājusi Krimai, satraucot vietējo sabiedrību, kura domā, ka novadu gaida Ukrainas pussalas liktenis, sestdien, 13.septembrī, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Tatjanas Ždanokas vadītās Latvijas Krievu savienības Saeimas priekšvēlēšanu speciālizdevums ir veltīts īpaši Latgales vēlētājiem, uz tā vāka skaidri novilkta paralēle starp Krimu Ukrainā un Latgali Latvijā. Raidījums vēsta - ideju, ka jāsadodas rokās ar Krimu, simbolizē foto, kur Latvijas Krievu savienības līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs paraksta sadarbības līgumu ar Krievijas atbalstīto okupētās Krimas vadītāju Sergeju Aksjonovu.

Kāda "Panorāmas" uzrunātā pensionāre par šo avīzi paudusi sašutumu. Viņa raidījumā uzsver, ka ir krieviete, bet uzskata - Latvijas Krievu savienība Latgalē speciāli provocē Ukrainas asiņaino scenāriju

Krievu savienības aktīvisti, kuri Daugavpilī dala aģitācijas materiālus, gan apgalvoja, ka ideja esot pavisam cita. "Nekas tāds pie mums te, Latvijā, Latgalē notikt nevar," raidījumā apgalvo Latvijas Krievu savienības atbalstītājs Nikolajs Harlamovs. Taču Latvijas Krievu savienības vēlēšanu listes pirmais numurs Latgalē Jurijs Zaicevs līdzību ar Krimu uztur spēkā, ja varas partijas turpināšot nepiekrist krievu valodas tiesību palielināšanai un pilsonības nulles variantam, šejienes krievi pievienošoties Krievijai ar visu Latgales zemi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!