Foto: LETA

Gatavojoties 12.Saeimas vēlēšanām, Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) piedāvā iespēju Latvijas iedzīvotājiem iesaistīties projektā "Brīvprātīgie novērotāji" un sekot līdzi vēlēšanu norisei un balsu skaitīšanai vēlēšanu iecirkņos.

Pieteikties dalībai projektā iespējams līdz 2.oktobrim.

Kļūt par 12.Saeimas vēlēšanu novērotājiem var Latvijas iedzīvotāji, kuri vēlēšanu dienā būs sasnieguši vismaz 16 gadu vecumu, CVK tīmekļa vietnē www.macibukurss.cvk.lv iepazīsies ar Saeimas vēlēšanu nosacījumiem,  atbildēs uz mācību kursa noslēgumā esošajiem jautājumiem par vēlēšanu norisi un balsu skaitīšanu un aizpildīs brīvprātīgā novērotāja pieteikuma anketu.

Vairāk par projekta nosacījumiem var izlasīt CVK tīmekļa vietnē www.cvk.lv sadaļā "12.Saeimas vēlēšanas/Brīvprātīgie novērotāji".

Projektu "Brīvprātīgie novērotāji" CVK īsteno kopš 2010.gada 10.Saeimas vēlēšanām, un šajā laikā iespēju novērot vēlēšanas un tautas nobalsošanas izmantojuši jau vairāk nekā 800 iedzīvotāju.

CVK atgādina, ka tiesības pilnvarot 12.Saeimas vēlēšanu novērotājus ir arī 13 partijām un partiju apvienībām, kuru deputātu kandidātu saraksti reģistrēti vēlēšanām. Novērot Saeimas vēlēšanu norisi un balsu skaitīšanu vēlēšanu iecirkņos drīkst arī pašvaldību vēlēšanu komisiju pilnvarotie novērotāji un plašsaziņas līdzekļu pārstāvji. Par vēlēšanu novērotājiem nedrīkst pieteikt deputātu kandidātus.

12.Saeimas vēlēšanas notiks šā gada 4.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!