Foto: LETA

Pēc 13. Saeimas vēlēšanām jaunas sejas būs redzamas ne tikai parlamentā, bet arī Rīgas domē, kuru drīzumā pametīs sestā daļa deputātu. Portāls "Delfi" apkopo, kādā deputātu lokā Rātsnamā turpmāk ritēs darbs.

Vislielākās pārmaiņas pēc 13. Saeimas vēlēšanām piedzīvos Jaunās konservatīvās partijas (JKP) Rīgas domes frakcija. No Rātsnama uz Jēkaba ielu pārcelsies septiņi no deviņiem frakcijas locekļiem – Jānis Bordāns, Krišjānis Feldmans, Juris Jurašs, Juta Strīķe, Sandis Riekstiņš, Evita Zālīte-Grosa un Linda Ozola.

Saskaņā ar pērnā gada pašvaldību vēlēšanu rezultātiem viņu vietā Rīgas domē darbs būs jāsāk Jaunsardzes un informācijas centra vadītājam Druvim Kleinam, Latvijas Daudzbērnu ģimeņu biedrības valdes priekšsēdētājam Imantam Keišam, Valsts probācijas dienesta speciālistam Pēterim Aglonietim, juristam Valteram Bergam, Valsts zemes dienesta analītiķim Mārim Grīnbergam, koncertmeistaram Mārcim Kūlim un SIA "Skolvadības pakalpojumi" valdes loceklim Jānim Ozolam.

Raidījumu cikla "Par ko balsot?" intervijā Bordāns teica, ka viņa pārstāvētā partija Rīgas domes opozīcijā ir iemācījusies strādāt. Šobrīd norit darbs pie "nākamās maiņas" sagatavošanas, intervijā Jānim Domburam apliecināja Bordāns.

Saeimā atgriezīsies no partiju apvienības "Attīstībai/Par!" ievēlētais Rīgas domes opozicionārs Mārtiņš Bondars, kurš Rātsnamā nokļuva pēc neveiksmīga mēģinājuma kļūt par Rīgas mēru. Līdz ar viņu uz Jēkaba ielu ceļu mēros arī apvienības biedrs Juris Pūce.

Pūce portālam "Delfi" iepriekš skaidroja, ka par labu darbam Saeimā izšķīries, jo "13. Saeimas vēlēšanas ir izšķirīgas Latvijas nākotnei". "Tāpēc ikkatram politiķim, kuram ir svarīgi, lai Latvija ietu uz priekšu, manuprāt, ir sava roka jāpieliek, lai tas izdotos," pauda Pūce.

Savukārt Bondars parlamenta vēlēšanās kandidēja, lai "turpinātu palīdzēt Latvijai būt par modernu eiropeisku valsti, kurā cilvēki var un grib dzīvot".

Nākamie divi rindā uz vietu Rīgas domē no Latvijas Reģionu apvienības un "Latvijas attīstībai" kopīgā saraksta ir Andris Bačkurs un "Latvijas Attīstībai" jaunatnes nodaļas vadītājs Edgars Lejnieks.

No Rīgas domes valdošās koalīcijas Saeimas vēlēšanas veiksmīgas izrādījās Regīnai Ločmelei-Ļunovai (S). Tā kā šoruden vēlēšanās viņa saņēma gana lielu vēlētāju atbalstu, viņa atgriezīsies parlamentā, kur pusgadu strādāja arī 12. Saeimā. Ločemeles-Ļunovas vietā Rīgas domē darbu sāks ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas vada komandieris un vairāku uzņēmumu valdes loceklis Artūrs Hroļenko.

Daļa Rīgas domes deputātu 13. Saeimas vēlēšanās startēja neveiksmīgi. "Jaunās Vienotības" rindās bija atrodams nesen darbu domē sākušais Uģis Rotbergs un ilggadējais domnieks Olafs Pulks, kurš kļuva par trešo svītrotāko deputāta amata kandidātu apvienības rindās.

No Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" rindām 13. Saeimas vēlēšanās kandidēja Rīgas domnieki Jurģis Klotiņš un Dainis Locis.

Darbu domē JKP frakcijā turpinās vēlēšanās gana lielu atbalstu neguvušās Marija Balcere un Eva Mārtuža.

Savukārt no "Attīstībai/Par!" rindām gana veiksmīgs starts parlamenta vēlēšanās neizdevās "Latvijas Attīstībai" frakcijas biedriem Ansim Ansbergam, Ojāram Judrupam un Mārim Mičerevskim.

No "Saskaņas" rindām Saeimas vēlēšanās nesekmīgi startēja Viktors Paškovs.

Vēstīts, ka atbilstoši jaunākajiem rezultātiem, "Saskaņa" nākamajā parlamentā iegūs 23 deputātu vietas, "KPV LV" un JKP – pa 16, "Attīstībai/Par" un "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK – pa 13, Zaļo un zemnieku savienība – 11, bet "Jaunā Vienotība" – astoņas deputātu vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!