Foto: DELFI

Valsts policija šodien līdz pulksten 12 saņēmusi informāciju par 14 iespējamiem priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem, pastāstīja policijas preses pārstāve Gita Gžibovska.

Pārsvarā saņemta informācija par nenoņemtiem aģitācijas plakātiem. Policija par šiem gadījumiem sāks administratīvās lietvedības.

Tāpat vienā no gadījumiem ziņotājs informējis policiju, ka iedzīvotājiem tiek dalītas kādas partijas skrejlapas. Saistībā ar šo gadījumu sākta administratīvā lietvedība. Partijas nosaukumu policija gan neatklāj.

Nekādi citi būtiski sabiedriskās pārkāpumi saistībā ar vēlēšanām nav konstatēti.

Jau ziņots, ka piektdien līdz pulksten 19 bija reģistrēti 32 savlaicīgi nenovāktas priekšvēlēšanu aģitācijas gadījumi.

Arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs piektdien bija saņēmis "pietiekami daudz informācijas" par iespējamiem aģitācijas pārkāpumiem. Iedzīvotāji ziņojuši gan par apmaksātu aģitāciju internetā, gan fizisku bukletu dalīšanu, informēja birojā. Tas informāciju pārbaudot, izvērtējot, apkopojot un pēc nepieciešamības tā tiekot nodota Valsts policijas rīcībā.

Vēlēšanu dienā, kā arī dienu pirms vēlēšanu dienas priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana publiskās lietošanas ārtelpās un iekštelpās, preses izdevumos un publisku personu institūcijās un kapitālsabiedrībās, kā arī aģitācijas kā maksas pakalpojuma veikšana publisko elektronisko sakaru tīklos, tai skaitā internetā ir aizliegta. Izņēmums gan attiecas uz paziņojumu izvietošanu, kuri informē par partijas vai deputāta kandidāta tikšanos ar vēlētājiem.

Gadījumā, ja iedzīvotāju rīcībā ir informācija par skrejlapām, kas tiek izplatītas, par laicīgi nenoņemtām priekšvēlēšanu reklāmām vai vēlētāju aģitēšanu pie iecirkņiem, iedzīvotāji aicināti vērsties Valsts policijā vai pašvaldības policijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!