Foto: stock.xchng
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pārbauda 11 gadījumus, kas varētu būt saistīti ar priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumiem, otrdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja biroja priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks.

"Pašlaik ir 11 gadījumu, kad ir saskatāmi kaut kādi [priekšvēlēšanu] ierobežojumu neievērošanas gadījumi," raidījumā sacīja Streļčenoks. Lielākoties pārbauda iespējamo administratīvo resursu izmantošanu, kā arī slēpto aģitāciju. Starp pārbaudāmajiem gadījumiem ir arī par iespējamā "Saskaņas" priekšvēlēšanu aģitācija arodbiedrības sanāksmē.

KNAB arī saņem daudz jautājumu par administratīvo resursu izmantošanu, piemēram, vai kādā konkrētā vietā drīkst reklamēties.

Pašlaik četras politiskās partijas ir pārsniegušas 50% no atļautajiem tēriņiem aģitācijai, intervijā atzina Streļčenoks. Savukārt partija "No sirds Latvijai" iztērējuši jau 95% no pieļautā tēriņu apjoma, viņiem seko partija "Saskaņa", kura iztērējusi 86%, "Vienotība" - 70%, un ZZS - 62%. Taču, piemēram, Nacionālā apvienība iztērējusi vien 16% no pieļaujamās summas. Piemēram, Nacionālā apvienība iztērējusi 16%.

Tēriņu limits aģitācijas pasākumiem ir 423 000 eiro. 12.Saeimas vēlēšanās notiks 4.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!