Foto: Publicitātes attēli

Ceturtdien, 4. oktobrī, pulksten 17 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Konferenču zālē notiks sertificētas mediatores Ilzes Dzenovskas un Latvijas Radio žurnālista Aida Tomsona nodarbība "Kā nesastrīdēties, runājot par politiku?". Video tiešraide no pasākuma būs vērojama arī portālā "Delfi".

"Viedokļu sadursme diskusijās par politiku ir normāla parādība, jo mēs visi esam dažādi, līdz ar to mūsu uzskati un vērtību sistēmas mēdz atšķirties. Izvairīties no strīdiem nav risinājums, īpaši, ja diskusiju temats ir politika, kas pirmsvēlēšanu laikā Latvijā ir klātesošs gan sarunās starp viedokļu līderiem, gan apspriedēs ģimenes lokā," par nodarbību stāsta Dzenovska.

Viņa skaidro, ka nodarbībā kopā ar Aidi Tomsonu mēģinās atklāt, kādi priekšnoteikumi jāievēro, lai veidotu produktīvu sarunu par aktuālajiem jautājumiem, nenonākot līdz personiskiem apvainojumiem. Tāpat tiks apgūtas viedokļa izteikšanas un sarunu biedra uzklausīšanas prasmes un noskaidrots, kā saglabāt savstarpēju cieņu un atbilstoši rīkoties situācijā, kad diskusijas rezultātā radies konflikts, uzsver Dzenovska.

"Mirklī, kad sabiedrībā uzvirmo diskusijas par politiku, ir svarīgi neaizmirst par prasmi sarunāties jēgpilni, akceptējot dažādus viedokļus. Mēs ceram, ka dalībnieki, kuri apmeklēs nodarbību, dosies mājup ar pārdomām, ko no dzirdētā turpmāk izmantot ikdienas komunikācijā ar tuviniekiem un kolēģiem," uzskata "British Council" pārstāvniecības Latvijā vadītāja Zane Matesoviča.

Pasākuma organizatori informē, ka dalība nodarbībā ir bez maksas, uzrādot biļeti, kas iegūta šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!