Foto: LETA

Partijas "Saskaņa" vadītājs un premjera amata kandidāts Nils Ušakovs sola darīt visu, lai partija piedalītos valdības veidošanā uzreiz pēc vēlēšanām, tomēr viņš neizslēdz, ka tas var notikt arī vēlāk.

Ušakovs intervijā aģentūrai LETA sacīja, ka "Saskaņa" jaunajā parlamenta sasaukumā vēlētos iegūt vismaz tādu pašu pārstāvniecību, kāda tā ir 11.Saeimā.

Partijas līderis arī pauž viedokli, ka šī politiskā spēka dalība valdībā "visvairāk ir vajadzīga Latvijas sabiedrībai, nevis "Saskaņai"". Tāpat jautājums par iespēju piedalīties valdošās koalīcijas veidošanā būšot atkarīgs arī no tā, kādi citu partiju pārstāvji iekļūs Saeimā. "Visi politiskie spēki, kas pašlaik piedalās vēlēšanās, ir ļoti neviendabīgi, un tas nozīmē, ka katrā politiskajā spēkā ir vairāki flangi, dažreiz ar ļoti atšķirīgiem viedokļiem un redzējumu par nākotni un politiskajiem procesiem," uzskata Ušakovs.

Viņš arī piebilst, ka attiecībā ar sadarbību ar citiem politiskajiem spēkiem "Saskaņa" "sarkanās līnijas nevelk".

Ja "Saskaņa" piedalītos valdības veidošanā, tā varētu uzņemties jomas, kas saistītas ar sociālajām lietām, pašvaldībām, ekonomisko attīstību, izglītību, kultūru un satiksmi, klāstīja Ušakovs, akcentējot, ka partijai būtu, ko virzīt arī ministru kandidātu amatiem.

Viņš pauda, ka "Saskaņas" sarakstā startē gan pašvaldību deputāti, gan arī kandidāti, kuri strādā pašvaldībās vai pašvaldībām piederošajos uzņēmumos, "un tā ir ļoti svarīga pieredze". "Tāpēc varu droši pateikt, ka komanda mums ir ļoti stipra un mēs esam gatavi vadīt jebkuru no ministrijām, virzīt atbilstošus kandidātus jebkādam amatam," sacīja Ušakovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!