Foto: Shutterstock

Sākot ar 6. septembri, spēkā stājies priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanas aizliegums televīzijās, portālu "Delfi" informēja Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP).

Priekšvēlēšanu aģitācijas likums nosaka, ka vēlēšanu dienā, kā arī 30 dienas pirms vēlēšanu dienas, priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana elektroniskā plašsaziņas līdzekļa televīzijas programmās un raidījumos ir aizliegta.

Aizliegums neattiecas uz gadījumiem, kad tiek izmantotas tiesības uz valsts nodrošināto bezmaksas raidlaiku vai tiek nodrošināta līdzdalība priekšvēlēšanu raidījumos elektroniskā plašsaziņas līdzekļa televīzijas programmās sabiedriskā pasūtījuma ietvaros.

Par priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanu nav uzskatāmi elektronisko plašsaziņas līdzekļu veidoti diskusiju raidījumi, ja no aģitācijas veicēja par šo raidījumu veidošanu un izplatīšanu netiek saņemta samaksa, skaidro NEPLP.

Ziņots, ka 13. Saeimas vēlēšanās piedalīsies 16 partiju un partiju apvienību kandidātu saraksti, kas ir par trīs vairāk nekā 2014. gada Saeimas vēlēšanās.

Tāpat vēstīts, ka 7. augustā noslēdzās deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana 13. Saeimas vēlēšanām.

Pavisam 13. Saeimas vēlēšanām iesniegtajos kandidātus sarakstos kopā pieteikti 1470 deputātu kandidāti, un uz vienu no 100 Saeimas deputātu vietām pretendē 15 deputātu kandidātu. Salīdzinot ar iepriekšējām, 12. Saeimas vēlēšanām, sarakstos pieteikto kandidātu palielinājies – 2014. gadā Saeimas vēlēšanās piedalījās 1156 deputātu kandidāti.

13. Saeimas vēlēšanas norisināsies 6. oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!