Foto: LETA
Partija "Vienotība" ir mācījusies no kļūdām, atgriežoties pie saviem pamatprincipiem un piedāvājot racionālu, pierādījumos balstītu ilgtermiņa politiku un sabalansētu kandidātu sarakstu, šodien partijas "Vienotība" kongresā sacīja Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis (V).

"Vienotība" ir papildinājusi savas rindas, vēlēšanās startējot "Jaunās Vienotības" sastāvā, kas ir pilsoniska un demokrātiska partiju apvienība, norādīja politiķis. Viņš vērsa uzmanību, ka kandidātu sarakstā ir pārstāvēti gan pieredzējuši politiķi, gan "jaunās sejas".

EK viceprezidents uzsvēra, ka turpmāk liela loma būs nacionālo politiķu efektivitātei, lai risinātu vairākus pašreizējos nestabilitātes faktorus. Tas saistīts ar to, ka Eiropas līmeņa politikas izveide dažādu problēmu risināšanai solās būt laikietilpīga, skaidroja Dombrovskis.

Viņš norādīja, ka Latvijas politiķiem jāspēj efektīvi strādāt, kad izaicinājumi ir Krievijas agresīvā ārpolitika, konflikti Eiropas Savienības kaimiņvalstīs, nesenā migrācijas krīze, protekcionisma atdzimšana un citi.

"Lai politika būtu efektīva, ir nepieciešama pieredze un profesionālisms. "Jaunā Vienotība" spēj piedāvāt politiķus, kam ir šādas kvalitātes," uzskata Dombrovskis.

Šodien kongresa sākumā bija ieradušies 142 no 175 kongresa delegātiem.

Kā ziņots, šodien "Vienotība" kongress, kurā paredzēta iepazīstināšana ar partiju apvienības "Jaunā Vienotība" potenciālajiem ministru amata kandidātiem pēc Saeimas vēlēšanām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!