Foto: LETA
Pēc 12.Saeimas vēlēšanām ziņas par atbalsta sadalījumu partijām mazajos vēlēšanu iecirkņos varētu ienākt pusnaktī uz 5.oktobri, piektdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars.

Pēc pusnakts no mazajiem iecirkņiem varētu sākt ienākt informācija par to, kā sadalās plusiņi un kandidātu vārdu un uzvārdu svītrojumi. Cimdars skaidroja, ka visi iecirkņi informācijas apkopošanai izmanto sistēmu "Balsis". Nodotās balsis tiek skaitītas gan ar rokām, gan automātiski - zīmju skenēšana notiek divās trešdaļās no pašvaldībām.

CVK priekšsēdētājs norādīja, ka galvenā atšķirība no Eiropas Parlamenta vēlēšanām ir tā, ka vēlētājs šoreiz varēs balsot iecirknī, kurā vēlas. Taču, izvēloties kādu no populārākajām balsošanas vietām, ir jārēķinās ar rindām.

Cimdars atgādināja, ka vēlētājiem, kuriem ir tikai personas apliecība, bet nav pases, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes nodaļā, kur viņi iepriekš ir saņēmuši personas apliecību, ir jāizņem vēlēšanu apliecība. Taujāts, kāpēc cilvēki, kuri personas apliecības ir izņēmuši pēc 11.septembra, nevarēs izņemt vēlētāja apliecību, CVK priekšsēdētājs norādīja, ka Saeimas vēlēšanas ir tik tuvu, ka cilvēkiem, kuri pēdējā laikā saņem personu apliecinošus dokumentus, ir jāuzņemas atbildība, kādus dokumentus izņem.

Saeimas vēlēšanas notiks oktobra pirmajā sestdienā, un pilsoņiem jāņem vērā, ka visi iecirkņi strādās līdz plkst.20. Ja nav iespēju nobalsot vēlēšanu dienā, vēlētājs var nodot balsi glabāšanā trīs dienas pirms vēlēšanu dienas - 1., 2. un 3.oktobrī. Vēlēšanu iecirkņi, kur varēs nodot balsi glabāšanā, atradīsies pilsētās un novados, kuros ir vismaz 7500 balsstiesīgo - pavisam būs 61 šāds iecirknis 39 pašvaldībās, liecina CVK mājaslapā publicētā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!