Spēlētāja karjeru nolēmis beigt viens no visu laiku labākajiem latviešu hokejistiem Sandis Ozoliņš, otrdien vēsta laikraksts "Diena".
Par savu nodomu Ozoliņš telefonsarunā informējis Latvijas hokeja izlases galveno treneri Pjotru Vorobjovu.

"Viņš man teica, ka stingri ir izlēmis beigt spēlēt," laikrakstam pavēstīja Vorobjovs.

Ozoliņš šosezon Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā sezonā, pārstāvot Anaheimas "Mighty Ducks" un Ņujorkas "Rangers", 36 mačos guva sešus vārtus un izdarīja 14 rezultatīvas piespēles, bet trīs "play off" spēlēs pie punktiem netika.

NHL latviešu aizsargs spēlē kopš 1992.gada un ir pārstāvējis sešas komandas - Sanhosē "Sharks", Kolorādo "Avalanche", Karolīnas "Hurricanes", Floridas "Panthers", Anaheimas "Mighty Ducks" un Ņujorkas "Rangers".

Karjeras laikā Ozoliņš NHL regulārajā čempionātā piedalījies 815 spēlēs, guvis 164 vārtus un izdarījis 381 rezultatīvu piespēli. Savukārt Stenlija kausa izcīņā latviešu aizsargs uz laukuma devies 137 spēlēs, tiekot pie 23 gūtajiem vārtiem un 67 rezultatīvām piespēlēm.

Ozoliņš ir arī vienīgais latvietis, kas izcīnījis hokeja prestižāko trofeju - 1996.gada sezonā viņam ar "Avalanche" izdevās triumfēt Stenlija kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!