Latviešu aizsargs Sandis Ozoliņš, kas pārstāv Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Ņujorkas "Rangers", aizturēts par braukšanu alkohola reibumā, turklāt pārkāpjot ātruma ierobežojumu.
Kā vēsta izdevuma "The Journal News" mājaslapa internetā, Ozoliņu policija apturējusi otrdien 11 no rīta pēc vietējā laika, traucoties ar ātrumu 66 jūdzes stundā atļauto 40 jūdžu vietā Vaitpleinsas pilsētā Vestčesteras avēnijā. Ozoliņš, kas vadījis zilu 2006.gada izlaiduma "Nissan Altima" auto, bijis "asinīm pieplūdušām un stiklainām acīm, neskaidri runājis un stāvot šūpojies", teikts policijas ziņojumā.

33 gadus vecā latviešu hokejista asinīs alkohola līmenis bijis 1,7 promiles pieļaujamo 0,8 vietā. Ozoliņš aizturēts, nogādāts policijas iecirknī un viņam izvirzītas apsūdzības autolīdzekļa vadīšanā reibinošo vielu ietekmē, par ātruma pārkāpšanu un braukšanu bez drošības jostas.

Otrdienas pēcpusdienā Ozoliņš atlaists, bet 16.maijā viņam nāksies stāties tiesas priekšā.

Kā zināms, Ozoliņš pagājušā gada decembra beigās aizsargs brīvprātīgi iestājās NHL atkarību ārstēšanas un uzvedības veselības rehabilitācijas programmā, bet hokeja laukumā atgriezās februārī Latvijas izlases rindās XX Ziemas olimpiskajās spēlēs.

Šī mēneša sākumā Latvijas hokeja izlases jaunais galvenais treneris Pjotrs Vorobjovs paziņoja, ka Ozoliņš viņam pavēstījis par lēmumu beigt savu hokejista karjeru.

Latvijas izlases rindās Ozoliņš piedalījies 32 mačos, tiekot pie deviņiem gūtiem vārtiem un 26 rezultatīvām piespēlēm.

Ozoliņš ir arī vienīgais latvietis, kas izcīnījis hokeja prestižāko trofeju - 1996.gada sezonā viņam ar "Avalanche" izdevās triumfēt Stenlija kausa izcīņā. Latviešu aizsargs arī septiņas reizes piedalījies NHL "All Star" spēlē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!