Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) atbalstījusi Vispasaules Jaunatnes Olimpisko spēļu rīkošanu 14 līdz 18 gadus veciem jauniešiem ziemas un vasaras sporta veidos. Pirmās sacensības vasaras sporta veidos notiks 2010. gadā, bet ziemas sporta veidos 2012. gadā.
Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis atzinīgi novērtēja šo lēmumu: "Tas ir vēsturisks un ļoti nozīmīgs SOK lēmums jaunatnes sporta un olimpiskās kustības tālākai attīstībai visā pasaulē. Iespēja piedalīties Vispasaules Jaunatnes Olimpiskajās spēlēs ir kā papildus motivācija jauniešiem nodarboties ar sportu un gūt tajā sasniegumus, apsteidzot vienaudžus no citām zemēm visas pasaules acu priekšā."

"Sadarbībā ar sporta federācijām, mēs nekavējoties sāksim strādāt šajā virzienā, lai arī Latvijas labākie jaunie sportisti varētu sagatavoties un godam aizstāvēt Latvijas vārdu šajā vispasaules jaunatnes sporta forumā," uzsvēra Vrubļevskis.

Pirmo Vispasaules Jaunatnes Olimpisko spēļu rīkošanas mājvietu SOK nosauks 2008. gada februārī. Tajās startēs 3200 jaunieši no visas pasaules.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!